• PRO TV
  • Un fost colaborator al lui Prince, taxat cu 4 milioane $ pentru lansarea unor piese neautorizate

Un fost colaborator al lui Prince, taxat cu 4 milioane $ pentru lansarea unor piese neautorizate

Un fost colaborator al lui Prince, taxat cu 4 milioane $ pentru lansarea unor piese neautorizate

Moștenitorii cântărețului american Prince au obținut în instanță aproape 4 milioane de dolari de la un fost colaborator al acestuia.

Prince face bani și după moarte, iar asta nu se datorează exclusiv succesului pe care l-a cunoscut în timpul vieții. Familia sa tocmai a obținut 3,96 de milioane de dolari, sub formă de despăgubiri în instanță, de la un inginer de sunet cu care artistul a colaborat în perioada 2006-2008. 

George Ian Boxill a scris șase piese împreună cu Prince, însă cei doi n-au mai apucat să le lanseze. Artistul american a murit la 21 aprilie 2016, iar Boxill a decis să lanseze piesele de unul singur, exact la un an de la decesul starului.

Familia lui Prince l-a dat în judecată pe acesta și a obținut despăgubiri importante pentru folosirea unui material discografic fără acordul lui Prince, care a contribuit substanțial la realizarea lui, scrie Billboard.

În plus, Boxill trebuie să returneze toate înregistrările pe care le-a făcut împreună cu Prince.

Prince, răpus de o supradoxă accidentală 

Artistul a murit la 21 aprilie 2016 în urma unei supradoxe accidentale de medicamente. La începutul acelei luni, artistul și-a amânat două concerte pe care le avea în SUA din cauza unui virul gripal care îl chinuia de câteva săptămâni. 

După 7 zile, artistul și-a reluat concertele, chiar dacă nu se simțea bine. O zi mai târziu, pe 15 aprilie, Prince a fost transportat de urgență la spitalul din Moline, Illinois, unde medicii au constatat că e dezhidratat și au confirmat că are gripă.

Prince s-a simțit mai bine în următoarele zile, însă pe 21 aprilie a fost găsit decedat în locuința sa. Paramedicii chemați la fața locului au stabilit că artistul era decedat de șase ore.

Gallery

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni