• PRO TV
  • Chinezii au început să raporteze și bolnavii de Covid-19 fără simptome. Câte cazuri au în 3 zile

Chinezii au început să raporteze și bolnavii de Covid-19 fără simptome. Câte cazuri au în 3 zile

Chinezii au început să raporteze și bolnavii de Covid-19 fără simptome. Câte cazuri au în 3 zile

Autoritățile medicale din China au anunțat oficial și bolnavii de Covid-19 asimptomatici, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei.

La presiunea opiniei publice internaționale și a propriilor cetățeni, China a prezentat pentru prima dată o situație a cazurilor de Covid-19 confirmate la pacienții care nu au avut simptome de boală.

Conform Comisiei Naționale de Sănătate, de luni și până miercuri s-au înregistrat 1.514 îmbolnăviri, dintre care 205 reprezintă cazuri provenite din străinătate. 

Din cei 1.514 pacienți, 302 au fost scoși de pe listă miercuri, deoarece nu se mai află sub observație medicală, scrie scmp.com.

Comisia a anunțat public că va raporta la intervale regulate numărul purtătorilor de coronavirus confirmați, dar care nu au prezentat simptome de boală.

Un document catalogat secret de Guvernul chinez, dar apărut în presă, arăta că nu mai puțin de 43.000 de chinezi au fost declarați bolnavi de Covid-19 fără a prezenta simptome de boală, până la sfârșitul lunii februarie 2020.

Citește și: Oficial din Wuhan: China va face public numărul total al victimelor de Covid-19 în luna iunie

Acești pacienți nu au fost incluși în nicio statistică, deși au fost carantinați și puși sub observație. Unii dintre ei și-au revenit, însă alții au decedat, creând haos în datele oficiale prezentate de China.

Spre deosebire de China, Coreea de Sud consideră toți bolnavii de Covid-19 cazuri confirmate, indiferent dacă au simptome sau nu. 

Țări precum Coreea de Sud, Japonia, Israel și Germania înregistrează succes după succes în lupta cu pandemia fiindcă testează foarte mulți cetățeni, fie că au, fie că nu au simptome.

Oficial, China a declarat 81.554 de bolnavi de Covid-19, 3.312 decedați și 76.238 de oameni vindecați.

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: #NeFacemBine!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni