• PRO TV
  • Cum se trăiește în Antarctica, singurul continent de pe glob unde nu s-au înregistrat cazuri de Covid-19

Cum se trăiește în Antarctica, singurul continent de pe glob unde nu s-au înregistrat cazuri de Covid-19

Cum se trăiește în Antarctica, singurul continent de pe glob unde nu s-au înregistrat cazuri de Covid-19

În timp ce Coronavirus se răspândește pe toată planeta, lăsând în urmă mii de morți și aproximativ două milioane de infectați, Antarctica, frumosul continent de la Polul Sud rămâne neatins, fără să confirme până acum nici un caz de infectare cu Covid-19.

Pe aceste meleaguri înghețate, unde clima este extrem de aspră, cu seceta și vânt puternic, puținii locuitori care trăiesc aici și-au luat toate măsurile de prevenire a Coronavirusului. 

Dat fiind faptul că este un loc extrem de izolat și puțin dezvoltat, în zona polară există doar un singur spital care este dotat doar pentru urgențe minore, fapt ce-l face total ineficient în cazul răspândirii unei pandemii. 

Cu o populație formată doar din exploratori și oameni de știință din mai multe țări precum: SUA, China, Rusia sau Marea Britanie, pericolul răspândirii virusului, nu este exclus.

Astfel, când virusul a început să ia aploare în China, bazele care se aflau pe teritoriul Antarcticii și-au închis porțile, ca măsură de prevenție. 

"Trăim în izolare...într-un loc izolat" a spus Alejandro Valenzuela Peña, un locuitor al bazei Fildes.

"Aici pandemia încă nu a ajuns, însă am luat toate măsurile de prevenire, la fel ca toate celelalte țări. În prezent, nu există niciun fel de contact între noi, nu luăm parte la nici o activitate, am închis totul în instituții, nu avem contact fizic cu celelalte baze, fapt ce îngreunează mult munca de aici, pentru eram într-o continuă colaborare.

Trăim aceeași realitate ca toate țările, pentru că este important să ne protejăm, mai ales că trăim într-un loc atât de îndepărtat de civilizație.

Dacă s-ar confirmă primul caz aici, cu siguranță vom fi nevoiți toți să evacuăm continentul."
a adăugat omul de stiință.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni