• PRO TV
  • Cum merg copiii la școală în China. Imaginile care arată noul mod de conviețuire cu virusul

Cum merg copiii la școală în China. Imaginile care arată noul mod de conviețuire cu virusul

Cum merg copiii la școală în China. Imaginile care arată noul mod de conviețuire cu virusul

Învățământul a fost reluat în China, inclusiv în marile orașe Beijing și Shanghai. Însă, măsurile de siguranță impuse de autorități sunt extrem de stricte.

Elevii chinezi s-au întors la școală în etape, începând cu luna martie, când mii de instituții de învățământ au fost redeschise în provinciile situate la mare distanță de epicentrul epidemiei de la Wuhan. Luni, școlile din Beijing și Shanghai s-au deschis pentru elevii din anii terminali (gimnaziu și liceu) pentru a se pregăti pentru examenele de final de ciclu școlar.

Măsurile de securitate medicală impuse de autorități sunt la fel de stricte ca și până acum și presupun monitorizarea fiecărei mișcări pe care o fac copiii la școală.

În primul rând, elevii sunt nevoiți să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în unitate, cu ajutorul unor dezinfectanți puși la dispoziție de fiecare școală.

Înainte de a intra în școală, fiecărui elev i se va lua temperatura în fața porților instituțiilor de învățământ. Dispozitivele folosite de chinezi calculează riscul de infectare pe care îl prezintă fiecare copil, iar cei care nu trec testul sunt trimiși acasă.

Elevii poartă măști medicale în sălile de clasă și nu au voie să le îndepărteze cât timp stau la școală.

Spălatul pe mâini este obligatoriu, iar masa de prânz care se ia la cantinele școlare nu mai implică nici un fel de comunicare.

Mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos

Elevii din Wuhan se vor putea întoarce la școală începând cu data de 6 mai. Orașul a fost declarat liber de Covid-19, luni dimineață, după ce toți pacienții au fost externați din spital. La începutul lunii aprilie, metropola a fost redeschisă pentru locuitorii săi care muncesc în alte orașe sau regiuni.

Fotografii: Profimediaimages.ro/Getty Images

Vezi și VIDEO: Adevărata poveste a videoclipului groparilor ghanezi care dansează cu sicriul. Mulți oameni plătesc bani grei pentru asta

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni