• PRO TV
  • Medicul care și-a pus capăt zilelor după ce a fost infectat cu coronavirus. „Munca ei a ucis-o”

Medicul care și-a pus capăt zilelor după ce a fost infectat cu coronavirus. „Munca ei a ucis-o”

Medicul care și-a pus capăt zilelor după ce a fost infectat cu coronavirus. „Munca ei a ucis-o”

Dr. Lorna M. Breen a fost directorul medical al departamentului de urgențe al Spitalului Presbiterian Allen din New York. Femeia de 49 de ani s-a sinucis după o luptă crâncenă în prima linie de protecție în fața noului coronavirus.

Tatăl lui Lorna Breen a anunțat cu tristețe decesul acesteia, duminică, într-o intervenție pentru New York Times. Femeia, un medic apreciat în tot statul, și-a pus capăt zilelor în casa familiei din Charlottesville, Virginia.

A încercat să-ți facă meseria, iar aceasta a ucis-o. Asigurați-vă că e onorată ca o adevărată eroină, pentru că asta a fost. Este o victimă, la fel cum sunt toți cei care au murit”, a spus tatăl ei pentru publicația americană.

Înainte de a muri, Lorna Breen a tratat pacienți cu coronvirus, lucru care a expus-o mult. Diagnosticată ea însăși cu boala provocată de virus, femeia a stat departe de personalul medical de la spital. După 10 zile a vrut să se întoarcă la serviciu, însă colegii au trimis-o acasă să-și revină.

Tatăl ei spune că era cu gândul doar la pacienții ei din spital și povestea mereu de momentele dramatice pe care le-a trăit în unitatea de urgențe.

Era mereu acel medic care se interesa de starea de sănătate a altor oameni”, dezvăluie dr. Dara Kass, care susține că directorul medical suna mereu la spital ca să-i întrebe dacă au echipament de protecție. 

Citește șiVirgil Musta, medicul care vindecă zeci de pacienți cu Coronavirus în Timișoara: „Lupta nu se va câștiga în spital”

Citește șiCine e medicul care a descoperit importanța spălatului pe mâini. Ce sfârșit tragic a avutFOTO: Facebook Lorna Breen

În final, Lorna Breen nu a mai rezistat departe de pacienții ei și și-a pus capăt zilelor. Familia sa nu a dezvăluit detaliile morții, însă și-a exprimat dorința ca medicul să rămână în amintirea tuturor ca un erou.

În SUA, peste un milion de oameni sunt infectați cu noul coronavirus, iar 57.043 de oameni au murit din cauza bolii provocate de acesta.

Fotografii: Profimediaimages.ro/Facebook

Vezi și VIDEO: Ana Morodan - Cum să te muți (fără mobilă si garderobă) în online 2. Când facem bine, #NeFacemBine

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni