• PRO TV
  • Nelu Tătaru, detalii noi despre starea de urgență: „E posibilă carantinarea unor anumite localități”

Nelu Tătaru, detalii noi despre starea de urgență: „E posibilă carantinarea unor anumite localități”

Nelu Tătaru, detalii noi despre starea de urgență: „E posibilă carantinarea unor anumite localități”

Descoperit în luna decembrie în orașul chinezesc Wuhan, noul coronavirus a reușit în aproximativ șase luni să îngenuncheze întreaga planetă, peste 13 milioane de persoane fiind infectate până în prezent.

Din păcate, și țara noastră a fost afectată destul de serios de coronavirus, peste 32.000 de români fiind infectai, după ce s-au făcut aproape 900.000 de teste, iar zilele trecute s-a înregistrat un nou record, fiind depistate pozitiv aproape 700 de persoane.

Speriați de cifrele foarte mari înregistrate în România, autoritățile din țara noastră au vorbit din nou despre restricții și despre posibilitatea să ne întoarcem la starea de urgență, adică să fie restricționat traficul populației.

„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă. Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii. La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala în cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Este o regulă foarte simplă. În momentul în care nu acceptăm, mergem și facem acele distracții la mare, fără a păstra vreo regulă de distanțare, fără portul vreunei măști, e normal că toți cei care se întorc de acolo în teritoriu să constituie”, a spus Nelu Tătaru pentru televiziunea B1.

foto: Agerpres

Vezi și: Ce e educational la TikTok

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni