• PRO TV
  • Restricții severe în Manchester. Cuplurile au voie să facă sex doar dacă locuiesc în aceeași casă

Restricții severe în Manchester. Cuplurile au voie să facă sex doar dacă locuiesc în aceeași casă

Restricții severe în Manchester. Cuplurile au voie să facă sex doar dacă locuiesc în aceeași casă

O nouă lege de carantinare intră în vigoare în orașul Manchester, după un număr alarmant de cazuri.

Patru milioane jumate de locuitori ai Manchesterului și alte zone din nord-vestul Marii Britanii riscă amenzi de 100 de lire dacă încalcă normele de izolare impuse, ce vor intra în vigoare.

Noua lege interzice practicarea sexului cu persoane care nu locuiesc în aceeași reședință, fiind permisă șederea peste noapte a altor persoane, doar dacă fac parte din familie.

Ministerul a semnat noile reglementări cu privire la protecția sănătății , ce impun măsuri mult mai dure în Great Manchester, părți din Lancashire și Yorkshire-ul de vest după creșterea alarmantă a numărului de cazuri. 

Oricine încalcă noile restricții poate fi amendat cu 100 de lire sau până la 3200 de lire pentru recidivă.

Noile restricții interzic oamenilor să se întâlnească cu persoane cu care nu locuiesc împreună, atât în spații private cât și în locuri publice, cum ar fi restaurantele, cafenelele, magazinele, lăcașele de cult, centrele culturale sau atracțiile turistice.

Grupurile de maxim șase persoane vor avea voie să se întâlnească în spațiul exterior, dar numai dacă respectă distanțiierea socială.

Consiliile locale au declarat că personalul lor se vor folosi de cunoștințele despre zonele locale pentru a depista indivizii ce au intrat în contact cu persoanele infectate. 

Detaliile anchetelor epidemiologice vor fi date mai departe către autoritățile din Sistemul Național de Sănătate dacă un individ nu este depistat timp de două zile de la începerea căutărilor. O vizită locală din partea echipelor de protecție publică îi așteaptă pe cei care în decurs de încă 48 de ore nu răspund la telefon sau email. 

Acest anunț vine azi în urma declarațiilor ministerului, ce susține că sistemul național de depistare al coronavirusului trebuie îmbunătățit, dar care totuși insistă că școlile se vor redeschide în septembrie, în ciuda temerilor cu privire la un al doilea val catastrofal. 

Cercetătorii susțin că singura modalitate prin care s-ar putea redeschide școlile ar fi dacă s-ar crește în mod considerabil numărul operațiunilor de testare și depistare al bolnavilor. 

În ultima perioadă, pare că nimeni nu mai ține cont de restricții. Grupurile de petrecăreți au dat buzna în baruri în ciuda avertismentelor guvernului. Odată cu creșterea temperaturii, se observă că oamenii stau din ce în ce mai aproape în restaurante și în locuri publice, contrar indicațiilor.

Sursă foto: Shutterstock

Vezi și: Vezi și: Videochat - episodul 7

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni