• PRO TV
  • L’Oréal caută femei cercetătoare din România pentru a le finanța activitatea științifică. Cum te poți înscrie

L’Oréal caută femei cercetătoare din România pentru a le finanța activitatea științifică. Cum te poți înscrie

L’Oréal caută femei cercetătoare din România pentru a le finanța activitatea științifică. Cum te poți înscrie

Pentru al 11-lea an consecutiv, L’Oréal și UNESCO vor susține femeile cercetătoare din România în proiectele lor științifice. Patru burse cu o valoare de 47.000 de lei fiecare vor fi acordate anul acesta pentru susținerea muncii femeilor din știință. 

Femeile de știință din România au șansa de a-și vedea munca de cercetare finanțată cu ajutorul programului de burse private L’Oréal - UNESCO „Pentru Femeile din Știință”. Față de anii trecuți, competiția dedicată tinerelor cercetătoare se adresează femeilor cu vârsta de până la 40 de ani (35 de ani până acum). Totodată, valoarea unei burse a fost majorată, de la 42.000 la 47.000 de lei. 

În total, patru femei cercetătoare din România, doctorande sau cu titlu științific de doctor și care urmează un program de pregătire postuniversitară în țară, pot accesa bursele pentru activități de cercetare în domeniile Științele Vieții și Științele Fizice. Înscrierile sunt disponibile AICI până la data de 14 septembrie 2020 inclusiv. Proiectele înscrise vor fi jurizate în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2020, iar câștigătoarele vor fi anunțate la finalul lunii noiembrie 2020.

Provocările lumii în care trăim sunt tot mai diverse, iar soluționarea lor tot mai dependentă de descoperirile științifice. În acest context, credem că este vital să susținem cercetarea și să încurajăm pluritatea și diversitatea vocilor în echipele care provoacă avansul în știință. Competiția L’Oréal-UNESCO Pentru Femeile din Știință susține tinere cercetătoare ale căror voci și activități aduc beneficii indispensabile omenirii

Și pentru că suntem conștienți că provocările cu care ele se confruntă evoluează odată cu lumea în care trăim, am decis ca, începând de anul acesta, să deschidem proiectul încă și mai mult, mărind limita de vârstă pentru participare la 40 de ani și crescând cu 12% valoarea burselor acordate”, a declarat Simona Fîrtat, Corporate Communication & Public Affairs Manager L’Oréal România.

25 de tinere cercetătoare, premiate în ultimii 10 ani

Lansat în România în anul 2009, programul de burse private L’Oréal - UNESCO „Pentru Femeile din Știință” a finanțat activitatea științifică a 25 de tinere cercetătoare. Va continua să o facă, fiindcă știința este unul dintre pilonii centrali ai activității L’Oréal, companie fondată acum peste 110 ani.

Programul L’Oréal este în acest an mai actual decât oricând. Criza complexă în care lumea a fost aruncată de pandemia COVID-19 demonstrează odată în plus importanța cercetării din domeniul științelor naturii, al medicinei, al științelor exacte. Trăim o epocă de schimbări istorice majore, în care încălzirea globală, provocările sociale și economice, riscul epuizării unor resurse vitale pun umanitatea în fața unor decizii de care depinde propria supraviețuire

Schimbarea este inevitabilă, dar caracterul viitorului spre care ne îndreptăm încă depinde de noi. Investind în noua generație de femei care se dedică științei, cercetării, descoperirii de noi soluții înseamnă să investim în acest viitor, înseamnă să mobilizăm energii noi și prețioase, în care societatea își pune speranțe și de la care avem încredere că vor veni răspunsuri curajoase în fața marilor probleme care amenință astăzi lumea”, a declarat Daniela Zaharia, Secretar General al CN UNESCO pentru România.

Anul trecut, în cadrul programului de burse private L’Oréal - UNESCO „Pentru Femeile din Știință”, patru tinere cercetătoare din România au primit sprijin financiar pentru a-și continua proiectele începute în domenii precum ingineria chimică și medicina viitorului. 

Bursele L’Oréal - UNESCO „Pentru Femeile din Știință”, în 117 țări

Programul de susținere a excelenței feminine în știință se derulează anual în 117 țări. Bursele L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință” recompensează în fiecare an 275 de tinere cu contribuții majore în domeniul științific. Dintre acestea, cele mai promițătoare 15 femei de știință sunt selectate în cadrul programului internațional Rising Talents. 

Anual, cinci femei de știință primesc premiul L’Oréal – UNESCO For Women in Science Award pentru activitatea desfășurată în domeniul lor, Științele Vieții sau Științele Fizice. Fiecare laureată primește câte un premiu de 100.000 euro.

Articol susținut de L’Oréal România

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni