• PRO TV
  • A apărut primul test pentru noul coronavirus care se poate face exclusiv acasă

A apărut primul test pentru noul coronavirus care se poate face exclusiv acasă

A apărut primul test pentru noul coronavirus care se poate face exclusiv acasă

Potrivit Axios.com, Gauss, un startup de viziune computerizată și Cellex, o companie de biotehnologie care lucrează la diagnosticare, anunță primul test rapid pentru cei suspecți de COVID-19, test care poate fi efectuat de acasă, fără a implica un laborator.

Un test de acest fel care ar putea fi efectuat și ar putea oferi rezultate rapid acasă ar putea ajuta la reducerea întârzierilor de testare și ar permite oamenilor să afle repede dacă trebuie să se izoleze din cauza unei infecții.

Cum funcționează?

În testul dezvoltat, un utilizator va introduce un tampon nazal în ambele nări și apoi va pune tamponul într-un flacon mic umplut cu o soluție. Apoi patru picături din tub sunt plasate pe o casetă de testare rapidă, iar liniile de testare vor apărea de intensitate variabilă, în funcție de existența sau absența virusului în organism. 

Utilizatorii vor face apoi o fotografie a testului rapid, iar aplicația Gauss va folosi Inteligența Artificială pentru a reda rezultatele. Cu totul, testul durează 15 minute.

Deși au fost dezvoltate alte teste rapide care permit utilizatorilor să se controleze singuri acasă, acele metode anterioare le impuneau în continuare oamenilor să trimită probe la un laborator pentru procesare.

Diagnosticul Gauss / Cellex ar fi primul test care poate fi făcut până la final acasă.

Ceea ce este important pentru gestionarea pandemiei COVID-19 este că acesta este un instrument care va permite oamenilor să se auto-monitorizeze și să se autoizoleze, în cazul unui rezultat pozitiv. Testul este încă în curs de aprobare și verificare, iar prețul urmează să fie stabilit. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA FERMA - ORĂȘENI VS SĂTENI
FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni