• PRO TV
  • Grupul PPF a definitivat procesul de achiziționare al CME

Grupul PPF a definitivat procesul de achiziționare al CME

Grupul PPF a definitivat procesul de achiziționare al CME

Grupul PPF N.V. (PPF) anunță că a încheiat procedura de achiziție a Central European Media Enterprises Ltd (CME). 

PPF controlează acum operațiunile CME din Cehia, România, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Această tranzacție a fost aprobată atât de către Comisia Europeană, de autoritățile naționale, dar și de către acționarii CME. În urma acestei achiziții, acțiunile companiei la NASDAQ Global Select Market și la bursa de la Praga au fost delistate. Acționarii care dețin acțiuni CME Class A Common vor primi 4.58$ / acțiune. 

Suntem mânați de responsabilitate, ținând cont de realizările CME cu această rețea de televiziuni. Vrem să clădim mai departe pe acest succes, plecând de la poziția pe care această rețea o ocupă în fiecare țară ca difuzor independent. Ne propunem să creăm noi oportunități de afaceri între operațiunile media și serviciile de telecomunicații. Nu în ultimul rând suntem bucuroși să avem un public atât de numeros, și de loial, și intenționăm să întărim această relație atât din punctul de vedere al conținutului, cât și al experienței utilizatorului”, a declarat Petr Kellner, acționar majoritar PPF. 

Cu efect imediat, Didier Stoessel va prelua rolul de chief executive officer al CME și va coordona activitatea din Cehia, România, Slovacia și Slovenia. Dl. Stoessel are o experiență importantă în strategia și managementul senior în domenii precum media, tehnologie și finanțe globale, lucrând în trecut pentru Modern Times Group, HSBC Investment Bank și Merrill Lynch International.

Lubos Jetmar a fost numit CEO CME Bulgaria și se va ocupa de operațiunile, strategia și planurile de dezvoltare în Bulgaria. 

Am achiziționat o companie bine gestionată, cu o audiență pe măsură și un brand de excepție, și aștept cu nerăbdare să lucrez cu aceste echipe de management. Prioritatea mea este să accelerez transformarea digitală a business-ului, să măresc capacitatea de creare de conținut și să continui tradiția CME de a furniza știri independente și obiective precum și divertisment de calitate telespectatorilor noștri”, a spus Didier Stoessel, CEO CME. 

CME operează televiziuni în Cehia, România, Slovacia, Slovenia și Bulgaria, și este unul dintre leaderii media și de divertisment în Europa Centrală și de Est. CME are 30 de canale de televiziune și atinge un total de 45 de milioane de telespectatori. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni