• PRO TV
  • Alexandru Rafila, despre pandemia de coronavirus: „În șase săptămâni vom depăși 10.000 de cazuri”

Alexandru Rafila, despre pandemia de coronavirus: „În șase săptămâni vom depăși 10.000 de cazuri”

Alexandru Rafila, despre pandemia de coronavirus: „În șase săptămâni vom depăși 10.000 de cazuri”

În luna decembrie se face un an de când noul coronavirus a fost descoperit pentru prima dată în orașul Wuhan din China, pandemia de coronavirus reușind să sperie întreaga planetă.

Până în prezent, peste 46 de milioane de oameni de pe tot globul au fost infectate cu noul coronavirus, iar 1,2 milioane de persoane au murit. În țara noastră, până în dimineața zilei de 2 noiembrie, aproximativ 246.000 de români au fost infectați, numărul deceselor depășind 7.000.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS (Organizația Mondială a Sănătății), a vorbit despre creșterea destul de mare a cazurilor în țara noastră, afirmând că este posibil ca în aproximativ șase săptămâni să depășim 10.000 de noi cazuri pe zi.

„Suntem pe un trend ascendent permanent, nu am avut nicio săptămână în care să considerăm că s-a stabilizat creşterea. În fiecare săptămână avem cu 500-1.000 de cazuri mai mult decât în săptămâna precedentă ca şi medie zilnică, la asta mă refer. Și, evident, spitalele au o capacitate limitată, singura soluţie de a contracara ocuparea paturilor este de a stopa această creştere. Opinia mea este că, în acest moment, dacă creşterea la care asistăm va continua în acelaşi mod, în circa patru, maximum şase săptămâni vom ajunge să depăşim bine 10.000 de cazuri şi lucrul ăsta se va reflecta cu siguranţă în ocuparea tuturor paturilor de la Terapie Intensivă. Dar şi a paturilor pentru asistenţa obişnuită, să spunem, a pacienţilor cu forme medii de boală, pe de o parte, iar pe de altă parte impactul asupra mortalităţii va fi evident şi nu vreau să se creeze niciun fel de panică”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

foto: Agerpres

Vezi și: Jador a pus ochii pe Ruby! - Trending Review cu Daragiu - episodul 44

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni