• PRO TV
  • S-a aprobat primul kit de testare pentru Covid-19 ce poate fi folosit acasă și care oferă rezultatul în 30 de minute

S-a aprobat primul kit de testare pentru Covid-19 ce poate fi folosit acasă și care oferă rezultatul în 30 de minute

S-a aprobat primul kit de testare pentru Covid-19 ce poate fi folosit acasă și care oferă rezultatul în 30 de minute

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a declarat că a aprobat primul kit de auto-testare COVID-19 pentru uz casnic, care oferă rezultate în termen de 30 de minute.

Testul de unică folosință, realizat de Lucira Health, a primit o autorizație de utilizare de urgență. „În timp ce testele de diagnostic COVID-19 au fost autorizate pentru colectarea la domiciliu, acesta este primul care poate fi complet auto-administrat și poate oferi rezultate la domiciliu”, a declarat comisarul FDA Stephen Hahn, citat de Reuters.
Trusa poate fi utilizată și la spitale și la punctele de îngrijire, dar eșantioanele ar trebui colectate de către un furnizor de asistență medicală dacă persoanele testate sunt mai mici de 14 ani, a spus autoritatea de reglementare a sănătății.

 
Deși un șir recent de știri pozitive de la Moderna Inc și Pfizer Inc cu privire la potențialele lor vaccinuri a ridicat speranțe în combaterea bolii, testarea este încă un factor cheie în controlul răspândirii virusului.
 
„Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm în mod proactiv cu dezvoltatorii de teste pentru a sprijini disponibilitatea mai multor opțiuni de testare la domiciliu”, a declarat Jeff Shuren, directorul Centrului FDA pentru dispozitive și sănătate radiologică.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI URMĂRI MATERIALE EXCLUSIVE:



FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni