• PRO TV
  • Nicki Minaj a plătit 450.000 de dolari pentru o piesă scrisă de Tracy Chapman. Artista a acuzat-o de furt intelectual

Nicki Minaj a plătit 450.000 de dolari pentru o piesă scrisă de Tracy Chapman. Artista a acuzat-o de furt intelectual

Nicki Minaj a plătit 450.000 de dolari pentru o piesă scrisă de Tracy Chapman. Artista a acuzat-o de furt intelectual

Nicki Minaj a acceptat să plătească 450.000 de dolari, dintr-un foc, unei alte artiste care acuzat-o că i-a copiat opera. Cântăreața a ajuns la un acord cu Tracy Chapman, creatoarea hitului „Baby Can I Hold You”.

Nicki Minaj a evitat o decizie defavorabilă a instanței în procesul intentat de solista de muzică folk Tracy Chapman în 2018. Minaj a fost de acord să plătească 450.000 de dolari pentru a stinge conflictul cu compozitoarea de 56 de ani, care a acuzat-o că a preluat pasaje importante din hitul ei din anii ’80, Baby Can I Hold You, pentru a scoate pe piață, în scop comercial, o nouă piesă.

Nicki Minaj plănuia să includă piesa Sorry pe albumul Queen, însă din cauza scandalului iscat a renunțat la idee. Totuși, melodia a devenit virală imediat după ce a fost lansată în mediul online, în 2018. Azi se mai găsește pe YouTube, însă nu pe canalul artistei.

Conform Hollywood Reporter, Tracy Chapman a acceptat o înțelegere amiabilă cu Nicki Minaj. Procesul, deschis în California, a fost astfel stins.

Mă bucur că această problemă s-a rezolvat și sunt recunoscătoare pentru acest rezultat legal care afirmă că drepturile artiștilor sunt protejate prin lege și ar trebui respectate de alți artiști. Mi s-a cerut de multe ori permisiunea de a folosi cântecul meu; în fiecare situație, politicos și în timp util, am spus, fără echivoc, nu. Se pare că doamna Minaj a ales să nu audă și mi-a folosit compoziția în ciuda intențiilor mele clare și exprese”, a declarat Tracy Chapman, conform revistei People.

În 1997, la 9 ani de la lansarea piesei originale, trupa Boyzone a lansat o versiune nouă a piesei Baby Can I Hold You. Melodia, al doilea single de pe al treilea album de studio al trupei, a primit Discul de Platină pentru cele peste 600.000 de copii vândute în Marea Britanie.  

Zeci de alți artiști, celebri sau mai puțin cunoscuți, au lansat propriile variante ale piesei lansate de Chapman în 1988: Neil Diamond (1989), Kathryn Roberts (1996), Billy Bob Thornton (2003), Billy Ocean (2003), Ronan Keating (2004), Tom Chaplin (2016) etc.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: BEST OF Întrebarea mesei rotunde, cu Alex Daragiu

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni