• PRO TV
  • Oamenii de știință au rezolvat misterul monstrului din Loch Ness. Ce ar fi, de fapt, Nessie

Oamenii de știință au rezolvat misterul monstrului din Loch Ness. Ce ar fi, de fapt, Nessie

Oamenii de știință au rezolvat misterul monstrului din Loch Ness. Ce ar fi, de fapt, Nessie

Profesorul Henry Bauer de la Institutul Politehnic din Virginia susține că Nessie a rămas prins în Loch la sfârșitul ultimei ere glaciare.

Un om de știință de top a deslușit enigma monstrului din Loch Ness, dezvăluind că acesta este de fapt o specie antică de broască țestoasă, scrie dailystar.co.uk.

Cercetarea profesorului arată că Nessie ar putea fi o specie de broască  țestoasă care a rămas captivă în Loch după ce nivelul apei a scăzut după ultima eră glaciară.

Profesorul american înlătură ideea că Nessie este o specie de dinozaur, susținund că monstrul din Loch Ness este "o specie încă nedescoperită și nedescrisă de broască țestoasă uriașă, care probabil încă există în sălbăticie, prin zonele de nișă ale oceanelor."

Henry, în vârstă de 89 de ani, profesor de chimie și științe aplicate susține că: "Cea mai populară asociere a monstrului din Loch Ness este cu dinozaurii, însă nu se poate face legătura datorită puținelor apariții la suprafața apei, cu atât mai puțin a aparițiilor pe uscat."

"Pe de altă parte, tot ce a fost spus și descris despre monstrul din Loch Ness se potrivește cu descrierea mai multor specii de animale, cum ar fi respirarea aerului, dar posibilitatea de a sta perioade lungi sub apa, câteodată se avântă pe uscat, viteză foarte mare de mișcare în apă, abilitatea de a fi activ în ape foarte reci și gât relativ lung."

Efortul de cercetare al profesorului Bauer, care a fost publicat într-un jurnal științific de prestigiu, este ultimul capitol dintr-o lungă serie de fascinări globale cu privire la monstrul din Loch Ness.

Fiind unul din cele mai vechi mituri ale Scoției, mărturiile cu privire la creatura din Loch Ness datează încă din secolul șase.

Prima mărturie în scris datează din anul 565, din biografia Sfântului Columba. Conform textului, creatura a mușcat un înotător și se pregătea să-l atace pe al doilea când Columba a intervenit. Acesta i-a ordonat bestiei să se întoarcă în ocean, iar aceasta i-a urmat porunca.

Sursă foto: Getty

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni