• PRO TV
  • ”Nu e o poză reușită”. Ce spune fotograful despre celebra imagine cu senatorul american Bernie Sanders

”Nu e o poză reușită”. Ce spune fotograful despre celebra imagine cu senatorul american Bernie Sanders

”Nu e o poză reușită”. Ce spune fotograful despre celebra imagine cu senatorul american Bernie Sanders

Fotografia cu Bernie, stând singur și înfrigurat, cu o pereche de mănuși fără degete, a stârnit imaginația internauților din toată lumea, care a transformat-o în sute sau chiar mii de meme-uri.

În timpul ceremoniei de învestire a lui Joe Biden, fotograful agenției France-Presse Brendan Smialowski l-a surprins, în două imagini, pe senatorul de Vermont Bernie Sanders, stând la distanță de ceilalți oameni.

Ulterior, Smialowski a declarat pentru Rolling Stone că, la început, nu credea că poza este specială în vreun fel. ”Imaginea în sine nu este atât de bună. Nu este o compoziție bună. Nu o să o pun în portofoliul meu”, a declarat acesta. 

Doar că imaginea în care Sanders stă în fața Capitoliului, cu mâinile și picioarele încrucișate, purtând o pereche de mănuși împletite de o profesoară din Vermont, a prins viață, pur și simplu. 

Zile întregi, oamenii au decupat imaginea și au lipit-o în scene celebre din film, în opere de artă și într-o mulți de alte situații, care de care mai amuzante. Atfel, ”morocănăsul Bernie Sanders” a devenit cel mai tare meme de la învestire. 

Fotograful a mai adăugat, în interviul pentru publicația mai sus menționată, că în ciuda aparențelor, senatorul Sanders a vorbit cu oamenii din jur în timpul ceremoniei și nu a stat tot timpul singur, așa cum sugerează poza.  

Cât despre reacția lui Sanders la celebra fotografie, acest i-a spus lui Seth Meyers că ”stăteam acolo încercând să nu-mi fie frig și să fiu atent la ceea ce se întâmpla”. 

De asemene, senatorul a transformat fotografie într-un act de caritate. Acesta și-a pus imaginea pe o bluză care se vinde cu 45 de dolari, toate veniturile îndreptându-se spre o organizație de caritate din Vermont. 

Fotograul, la rândul lui, a declarat că nu intenționează să cumpere respectiva piesă vestimentară dar că s-ar putea să fie un gelos pe mănușile lui Sanders, care au stârnit un interes la fel de mare. 

”Ca să surprizi o imagine care ține o secunde, este important ca degetele să-ți funcționeze și ca mâinile tale să fie calde. Mănușile alea păreau foarte bune și călduroase”.

 

Foto: Getty 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni