• PRO TV
  • Cum arată palatul cu 126 de camere în care Donald Trump s-a retras după ce a părăsit Casa Albă

Cum arată palatul cu 126 de camere în care Donald Trump s-a retras după ce a părăsit Casa Albă

Cum arată palatul cu 126 de camere în care Donald Trump s-a retras după ce a părăsit Casa Albă

Fostul președinte american s-a stabilit într-un paradis terestru care se întinde pe 5.810 metri pătrați, în Palm Beach, Florida. În timpul mandatului său la Casa Albă, Mar-a-Lago a fost doar o destinație de weekend pentru familia Trump.

Donald Trump deține Mar-a-Lago, un domeniu fără seamăn în Florida, din anul 1985. La 10 ani după ce l-a cumpărat, cu 8 milioane de dolari, l-a transformat în club privat, deschis tuturor bogaților lumii care vor să trăiască, pe Pământ, precum în paradis.

Proprietatea uriașă, care se întinde pe 5.810 metri pătrați, are 126 de camere și 33 de băi. După ce a pierdut mandatul de președinte, Donald Trump s-a retras aici cu familia sa.

Istoria fascinantă a unui domeniu impresionant

Mar-a-Lago a fost construit în perioada 1924-1927 de Marjorie Merriweather Post, moștenitoarea unei averi uimitoare lăsate de tatăl ei, magnatul Charles William Post, un mogul al cerealelor și al mâncării ambalate. La moartea sa, în 1973, Marjorie Merriweather Post a cedat impresionanta proprietate în administrarea unei agenții a Guvernului federal al SUA. Atunci, fosta proprietară și-a dorit ca domeniul său să fie un refugiu al președinților americani în sezonul rece, o Casă Albă de iarnă.Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Din cauza costurilor uriașe de administrare, statul a returnat proprietatea Fundației Post. Donald Trump a intenționat să o cumpere încă de pe atunci, oferind chiar 28 de milioane de dolari în schimbul ei. A fost refuzat, însă acest lucru a acționat în favoarea lui. 

Pe fondul scăderii valorii imobiliare a proprietăților din zonă, fostul președinte american a reușit să-și adjudece palatul în schimbul a 5 milioane de dolari, în anul 1985, scrie Forbes. Alte 3 milioane $ a plătit pentru mobilierul existent și încă 2 milioane $ pentru circa 120 de metri de plajă, în fața domeniului. Azi, doar întreținerea proprietății costă peste 250.000 de dolari pe lună.

Club privat cu acces VIP

În 1995, Donald Trump a transformat proprietatea în club privat și a deschis accesul pentru toți oamenii cu bani care vor să petrească timp liber într-un colț de Rai. Accesul în club este permis doar membrilor, iar pentru a obține această calitate oamenii cu bani trebuie să plătească 200.000 de dolari. 

Donald Trump a organizat aici numeroase petreceri, de sfârșit de an sau cu alte ocazii speciale. O noapte de cazare la hotelul de pe proprietate costă 2.000 de dolari, însă prețul nu e o problemă pentru cei circa 500 de membri care au exclusivitate la Mar-a-Lago. 

Domeniul include un teren de golf, mai multe terenuri de tenis, piscină exterioară și trei buncăre antiatomice.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni