• PRO TV
  • Oscar 2021 - „Colectiv”, pe lista scurtă pentru nominalizare la două categorii 

Oscar 2021 - „Colectiv”, pe lista scurtă pentru nominalizare la două categorii 

Oscar 2021 - „Colectiv”, pe lista scurtă pentru nominalizare la două categorii 

Academia Americană de Film a anunţat marţi listele scurte în vederea nominalizării la nouă categorii ale premiilor Oscar 2021: lungmetraj documentar, scurtmetraj documentar, lungmetraj internaţional, machiaj şi coafură, coloană sonoră, cântec original, scurtmetraj animat, scurtmetraj de ficţiune şi efecte vizuale.

„Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, se află pe lista scurtă a filmelor eligibile pentru o nominalizare la categoriile „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional” ale premiilor Oscar 2021".
 
Colectiv este un documentar care urmăreşte autorităţi şi jurnalişti, încercând să expună adevărul legat de o situație tragică ce a zguduit România. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public.Producţie a HBO Europe, cu scenariul scris de Alexander Nanau şi Antoaneta Opriş, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneţia în 2019, în afara competiţiei. A fost desemnat de National Society of Film Critics din SUA cel mai bun film într-o limbă străină, iar National Board of Review l-a inclus în top 5 al celor mai bune filme internaţionale.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA ȘEF SUB ACOPERIRE:

FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni