• PRO TV
  • A plătit 28 de milioane de dolari pentru 11 minute în spațiu alături de Jeff Bezos

A plătit 28 de milioane de dolari pentru 11 minute în spațiu alături de Jeff Bezos

A plătit 28 de milioane de dolari pentru 11 minute în spațiu alături de Jeff Bezos

Un magnat a cărui identitate nu a fost dezvăluită încă a plătit suma de 28 de milioane de dolari pentru a se afla la bordul capsulei spațiale New Shepard. Miliardarul Jeff Bezos a scos la licitație un loc în naveta sa, care va porni într-o scurtă călătorie în spațiu în luna iulie.

Jeff Bezos și fratele lui vor zbura în spațiu luna viitoare, la bordul unei capsule construite în acest scop. Deși naveta are 6 locuri, primul zbor va fi efectuat doar cu 4 ocupanți: Mark și Jeff Bezos, milionarul cu identitate secretă și o altă persoană misterioasă, a cărei identitate va fi anunțată cu puțin timp înainte de plecare.

Frații Bezos au scos la licitație un loc în capsula propulsată în spațiu de o rachetă și au obținut 28 de milioane de dolari, anunță reprezentanții Blue Origin, compania aerospațială fondată de miliardar.

Banii vor intra în conturile fundației Club for the Future, creată de Bezos pentru a finanța tinerii care urmăresc o carieră în știință și tehnologie.

Circa 7.600 de oameni au participat la licitație, însă doar unul a primit șansa de a zbura în spațiu, la puțin peste 96 de kilometri altitudine. Norocosul va petrece 11 minute în spațiu, după care capsula se va întoarce pe pământ, aterizând lin, cu ajutorul parașutelor.

Vezi în GALERIA FOTO cum arată capsula!

Plecarea este programată la 10 iulie 2021.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni