• PRO TV
  • Klaus Iohannis, mesaj de felicitare pentru Maia Sandu, după alegerile din Republica Moldova

Klaus Iohannis, mesaj de felicitare pentru Maia Sandu, după alegerile din Republica Moldova

Klaus Iohannis, mesaj de felicitare pentru Maia Sandu, după alegerile din Republica Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj după alegerile din Republica Moldova, în care îi felicită pe moldoveni pentru opțiunea clară de integrare europeană. 

„Felicitări cetățenilor R. Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană! Felicitări @sandumaiamd (Maia Sandu) pentru curaj, perseverență și viziune! România va fi alături de R. Moldova în susținerea reformelor și parcursului european!”, a scris Klaus Iohannis luni dimineață, pe Twitter.

Premierul României, Florin Cîțu, și-a transmis urările printr-un mesaj postat pe Facebook: 

„Am felicitat-o astăzi pe Maia Sandu pentru rezultatul istoric pe care Republica Moldova l-a obținut la alegerile anticipate. Îi felicit pe cetățenii Republicii Moldova pentru parcursul pro-european pe care vor merge. Îi asigur că România este alături de ei în acest proces de reformă”. 

Și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a fost printre primii care a felicitat-o pe Maia Sandu. 

„Felicitări pentru colega mea, președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru victoria detașată a forțelor politice democratice și pro-europene, în special, a partidului PAS de la alegerile parlamentare", a scris pe Twitter preşedintele Ucrainei. Acesta este un pas important pentru prietenoasa Moldovă în calea ei spre reforme și aspirații europene”, a adăugat Vladimir Zelenski

După procesarea a 100% din procesele verbale, Partidul Acțiune și Solidaritate al preşedintelui Maia Sandu a câştigat alegerile parlamenatre anticipate din 11 iunie, acumulând 52,80 la sută din din voturi. Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a acumulat 27,17%, iar Partidul Politic Șor – 5,74%. Acestea sunt datele preliminare oferite de CEC, scrie publika.md. 

Sursă foto/ Getty Images

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni