• PRO TV
  • O femeie a filmat fuga de talibani, după ce aceștia au preluat Kabul! Video-ul sfâșietor a devenit viral

O femeie a filmat fuga de talibani, după ce aceștia au preluat Kabul! Video-ul sfâșietor a devenit viral

O femeie a filmat fuga de talibani, după ce aceștia au preluat Kabul! Video-ul sfâșietor a devenit viral

Potrivit ziarului Independent.co.uk, video-ul realizatorului afgan Sahraa Karimi despre alergarea prin Kabul în timp ce forțele talibane preluau controlul orașului în weekend a devenit viral.

Talibanii controlează acum Afganistanul, la 20 de ani după ce au fost răsturnați de forțele americane și britanice.  Luptătorii mișcării patrulează acum pe străzile din Kabul.
 
Karimi, un regizor de film și scenarist independent, a cerut ajutor pe rețelele de socializare, spunând că militanții vin să „ne omoare”.

„Din păcate, talibanii au intrat în Kabul și am fost reținuți”, a spus ea într-un videoclip de pe Instagram. "Rugați-vă pentru noi."

În videoclip, cineastul este văzut alergând prin oraș, cu frica vizibilă în ochii ei.
 
De asemenea, Karimi a făcut apel la ajutor pe Twitter. Pe contul ei, a scris: „Talibanii au înconjurat orașul Kabul. Am fost la bancă să iau niște bani, s-a închis și locul a fost evacuat. Încă nu-mi vine să cred că s-a întâmplat acest lucru. ”

„Vă rugăm să vă rugați pentru noi."
 
Grupul militant a capturat Kabul și și-a înăsprit controlul în jurul capitalei prin tăierea sistematică a tuturor rutelor care duc către oraș.
 
Karimi a transmis un mesaj în limba arabă, tradus de ziarul Independent, spunând: „Mi-am pus tot creierul și intelectul laolaltă de ce am ajuns aici! Înțelegerea mea despre situație este complet paralizată ”.
 
Într-o altă postare, ea a scris cum „dimineața este mai întunecată decât noaptea”.

„O dimineață plină de disperare; dimineața cu o lume a durerii ”, a scris Karimi.
 
Lumea întreagă e cu ochii pe situația din Kabul, iar cele mai mari temeri sunt legate de situațiile femeilor care s-au opus stăpânirii teocratice a talibanilor. 

FOTO: GETTY

Vezi și: Trending Review - Șarpe născut cu emojiuri pe spate!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni