• PRO TV
  • Ce șanse sunt ca Alec Baldwin să ajungă la închisoare după ce a omorât accidental un om pe platourile de filmare

Ce șanse sunt ca Alec Baldwin să ajungă la închisoare după ce a omorât accidental un om pe platourile de filmare

Ce șanse sunt ca Alec Baldwin să ajungă la închisoare după ce a omorât accidental un om pe platourile de filmare

Alec Baldwin trăiește clipe de coșmar, după ce a omorât accidental, cu o armă de recuzită, un om pe platourile de filmare ale westernului Rust. Publicația britanică Daily Mail a contactat câțiva avocați de top pentru a explica din punct de vedere juridic situația actorului american.

Noi detalii au ieșit la iveală în cazul accidentului tragic produs la filmările westernului Rust. A fost deja identificată persoana care se ocupa de arme pe platou: Hanna Gutierrez. Aceasta a pregătit trei pistoale pentru scena respectivă, iar Dave Halls, asistent regizor, i-a oferit unul dintre ele lui Baldwin, fără să știe că e încărcat. Halls chiar i-a anunțat pe membrii echipei că pistolul este sigur.

Ce șanse sunt ca Alec Baldwin să fie pus sub acuzare

Daily Mail a contactat un avocat de top pentru a explica situația din punct de vedere legal. Astfel Jamie White, avocat de drept penal, dar și civil, spune că cel mai în măsură să ajungă după gratii este cel care a pregătit arma.

“Dacă lucrurile rămân așa cum au fost prezentate până acum, Baldwin nu va fi acuzat de act intenționat de violență. Totuși, nu este exclus să fie acuzat de neglijență. Sunt mult mai multe detalii care nu au fost încă descoperite”, a spus avocatul.

“Dacă Baldwin sau altă persoană au dat dovadă de neglijență, cu siguranță va avea loc un proces civil. Însă în ceea ce privește acuzațiile penale, aici lucrurile sunt mai complicate. Nu cred că era treaba lui Baldwin să pregătească pistoalele”, a mai spus White. 

“Ca și actor, Alec Baldwin nu poate fi tras la răspundere, pentru că el a avut încredere în ceva ce a fost anterior verificat de responsabilul de recuzită. Însă, în calitate de producător al acestui film,  Baldwin are mai multa răspundere – depinde însă dacă este doar un investitor sau are un rol mai activ în producerea filmului”, a mai explicat avocatul.

Probleme mari pe platourile de filmare

Daily Mail a aflat că mai mulți membri ai echipei de filmare au părăsit producția din cauza condițiilor jalnice, cu câteva zile înainte de teribilul accideent. Aceștia erau plătiți prost și cazați la o oră distanță de la locul de filmare. Imediat au fost înlocuiți cu localnici, care nu se știe cât de bine pregătiți erau pentru noile joburi. O sursă a dezvăluit că o altă armă a fost descărcată accidental într-o cabină de probă, cu câteva zile înainte de accidentul în care și-a pierdut viața Halyna Hutchins.

Alec Baldwin i-a împușcat accidental pe directorul de imagine Halyna Hutchins, 42 de ani, și pe regizorul Joel Souza, 48 de ani. Hutchins și-a pierdut viața. Deși a fost dusă de urgență cu elicopterul la spitalul University of New Mexico, nu a mai putut fi salvată. Souza a fost transportat cu ambulanța Christus St. Vincent Regional Medical Center.

Sursa foto:Getty Images, Profimedia
 

De ce și-a schimbat Kanye numele?

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni