• PRO TV
  • PPF și CME anunță semnarea contractului care vizează achiziția RTL Croația

PPF și CME anunță semnarea contractului care vizează achiziția RTL Croația

PPF și CME anunță semnarea contractului care vizează achiziția RTL Croația

Grupul PPF (PPF) anunță că subsidiara sa, CME Media Enterprises B.V. (CME) a semnat un acord cu RTL Group Central & Eastern Europe GmbH pentru a achiziționa integral RTL Hrvatska d.o.o., (RTL Croatia), un radiodifuzor comercial din Croația. Activele sunt evaluate la 50 de milioane de euro. Ca parte din tranzacție, CME și-a asigurat, pe termen lung, drepturile de a folosi brand-ul RTL în Croația. 

În prezent, CME deține și operează VOYO, principala platformă SVOD din Europa Centrală, precum și alte cinci televiziuni de top din Bulgaria, Republica Cehă, România, Slovacia și Slovenia. Această tranzacție este supusă condițiilor obișnuite de ratificare, inclusiv obținerea aprobărilor din partea Autorității Croate pentru Concurență și a Agenției Croate pentru Media Electronică. Finalizarea acestuia este prevăzută la jumătatea anului 2022.

“Ca membru al grupului PPF, suntem întotdeauna deschiși oportunităților interesante de creștere și investiții și considerăm că Marea Adriatică este o regiune în creștere cu un potențial excepțional. Avem o operațiune de mare succes cu ProPlus în această zonă și suntem convinși că cele două țări din Marea Adriatică pot funcționa bine în paralel. Ne vom concentra pe digitalizare și pe crearea de conținut local, așa cum o facem în toate țările în care activăm, continuând în același timp să excelăm în jurnalism pluralist și de înaltă calitate”, a declarat Didier Stoessel, CEO CME Cehia, România, Slovacia și Slovenia.

Grupul PPF activează în 25 de țări, investind în multiple sectoare printre care servicii financiare, telecomunicații, media, biotehnologie, imobiliare și inginerie. Activitatea PPF se întinde din Europa până în America de Nord și în Asia. Grupul deține active în valoare de 40,3 miliarde EUR și are 80.000 de angajați la nivel global (30 iunie 2021).

CME deține posturi de televiziune în Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia și Bulgaria și este una dintre cele mai importante companii de media și divertisment din Europa Centrală și de Est. CME emite pe 33 de canale de televiziune, atât gratuite, cât și cu plată, și ajunge la un total de 45 de milioane de telespectatori. CME deține, de asemenea, platforma SVOD, lider din Europa Centrală, VOYO. Aflați mai multe: www.cetv-net.com

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni