• PRO TV
  • Cine era Costinel Iosif Niță, pilotul care a murit în urma accidentului aviatic din Constanța

Cine era Costinel Iosif Niță, pilotul care a murit în urma accidentului aviatic din Constanța

Cine era Costinel Iosif Niță, pilotul care a murit în urma accidentului aviatic din Constanța

Dubla tragedie aviatică de ieri, 2 martie, a lăsat îndoliate mai multe familii, după ce toate opt persoane și-au pierdut viața. 

Ieri seară, un avion MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar, la 13 minute de la decolare. Aeronava era într-o misiune de patrulare, însă s-a prăbușit în județul Constanța.,, iar pilotul a decedat.

La scurt timp după ce avionul a dispărut de pe radar, Ministerul Apărării Naționale a comunicat un al doilea incident aviatic.

Elicopterul IAR 303 - PUMA, trimis în misiune de căutare, cu un echipaj format din șapte oameni, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar. Acesta s-a prăbușit și, din păcate, tot echipajul a decedat. 

Cine era Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR

Costinel Iosif Niță avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. “Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR. O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, se arată într-un comunicat oficial transmis de Ministerul Apărării Naționale. 


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni