• PRO TV
  • Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska:„Ca orice femeie din Ucraina, acum mă tem pentru soțul meu”

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska:„Ca orice femeie din Ucraina, acum mă tem pentru soțul meu”

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska:„Ca orice femeie din Ucraina, acum mă tem pentru soțul meu”

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a trimis o cerere din două cuvinte pentru SUA și întreaga lume: „Opriți războiul!”, printr-o corespondenţă scrisă către ABC News. Aflându-se într-un loc sigur nedezvăluit, Olena Zelenska a spus că se teme pentru siguranța soțului ei, Volodimir Zelenski. 

Într-un mesaj pentru ABC News, Zelenska a spus că ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este un adevărat genocid, menționând despre moartea a cel puțin 71 de copii. 

„Bănuiesc că mesajul meu este foarte asemănător cu cel pe care îl transmite întreaga lume. Doar două cuvinte simple: Opriți războiul”, a scris soţia preşedintelui ucrainean, în vârstă de 44 de ani.  

„Când Rusia spune că „nu poartă război împotriva civililor”, strig mai întâi numele acestor copii uciși”, a scris ea într-o „mărturie” de 1.000 de cuvinte pe care a făcut-o publică săptămâna trecută.

Zelenska a mărturisit că se teme pentru viața soțului ei, despre care oficialii ucraineni susțin că a fost ținta mai multor tentative de asasinat.

„Ca orice femeie din Ucraina, acum mă tem pentru soțul meu”. În fiecare dimineață, înainte de a-l suna, mă rog să fie bine. Știu, de asemenea, cât de puternic și de rezistent este. El este capabil să reziste la orice, mai ales când apără oamenii și lucrurile pe care le iubește”.


În timp ce imploră Occidentul să ajute Ucraina, ea nu s-a ferit să critice liderii occidentali pentru că au „asistat în tăcere timp de decenii” la creşterea puterii şi tiraniei Rusiei.

„Astăzi, țara noastră și civilii noștri plătesc un preț foarte mare pentru tăcerea și ezitarea în această problemă. Ieri au fost femei și copii nevinovați în maternitatea din Mariupol. Am pierdut peste 71 de copii din cauza războiului rusesc - este un genocid al poporului ucrainean".

„Milioane de oameni suferă în Mariupol, Harkov, Irpin, Sumy și alte orașe. Nu au apă, mâncare și medicamente. Soldații ruși blochează ajutorul umanitar. Trebuie să-o oprim. Spunând „noi”, mă refer la întreaga lume”, a mai scris Zelenska pentru ABC News.


Sursă foto: Getty Images, Instagram/ olenazelenska_official

Vezi și: 



Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni