• PRO TV
  • Cine sunt cele trei soții ale lui Roman Abramovich și câți bani l-au costat divorțurile

Cine sunt cele trei soții ale lui Roman Abramovich și câți bani l-au costat divorțurile

Cine sunt cele trei soții ale lui Roman Abramovich și câți bani l-au costat divorțurile

Roman Abramovich (55 de ani) a fost căsătorit de trei ori și a fost nevoit să renunțe la o parte din avere după fiecare divorț. Cine sunt cele trei soții ale miliardarului rus.

Cea de-a treia soție a magnatului rus, Dasha Zhukova, este o antreprenoare de 40 de ani cu dublă cetățenie, rusă și americană. Colecționară de artă și fondatoare a unui muzeu de artă contemporană la Moscova, Dasha Zhukova a divorțat de miliardar în 2016.

Separarea, care s-a finalizat oficial în 2018, i-a adus fostei sale soții trei proprietăți în cartierul de lux Upper East Side din New York. Conform presei americane, valoarea de piață a acestora este de 92,3 milioane de dolari.

Toate bunurile care au fost transferate sunt în conformitate cu hotărârea de divorț”, a dezvăluit un purtător de cuvânt al antreprenoarei, citat de New York Post. Roman Abramovich și Dasha Zhukova au împreună doi copii.

În 2019, Dasha Zhukova s-a recăsătorit cu Stavros Niarchos II, moștenitorul averii unui miliardar grec. Azi, fosta soție a lui Roman Abramovich are o avere estimată la 100 de milioane de dolari.

Fosta soție a lui Roman Abramovich și războiul din Ucraina

La două zile de la atacul Rusiei asupra Ucrainei, a treia fostă soție a lui Abramovich și-a amânat toate expozițiile de la muzeu, ca prostest față de „îngrozitoarea invazie”.

Ca persoană născută în Rusia, condamn fără echivoc aceste acte de război și sunt solidară cu poporul ucrainean și cu milioanele de ruși care simt la fel”, a transmis ea prin intermediul purtătorului de cuvânt.

A doua soție a lui Roman Abramovich, o însoțitoare de zborRoman Abramovich a fost căsătorit cu Irina Malandina în perioada 1991-2007. Femeia, azi în vârstă de 55 de ani, este o fostă însoțitoare de zbor în cadrul companiei ruse Aeroflot. În momentul în care cei doi s-au cunoscut, omul de afaceri rus avea probleme financiare, după o perioadă înfloritoare. Mare parte din averea sa de azi a fost realizată în timpul mariajului cu Irina Malandina.

În 2007, când au divorțat, a doua soție a miliardarului ar fi primit compensații de circa 300 de milioane de dolari, mai puțin de jumătate din averea totală a magnatului. Au împreună cinci copii.

Roman Abramovich a făcut primii bani cu prima soție

Miliardarul rus a fost căsătorit cu Olga Lysova, în perioada 1987-1990. Prima afacere pe care a pornit-o a fost cu banii primiți în dar la nuntă. Cele 2.000 de ruble primite de la părinții soției sale au fost rampa de lansare în afaceri pentru oligarhul rus, care a cumpărat diverse produse pe care le-a vândut pe piața neagră.

FOTO: Reddit

Foarte repede, magnatul și-a triplat investițiile din acest tip de comerț. La sfârșitul anilor ’80, grație mișcării de reformă Perestroika pornite de Mikhail Gorbaciov, Roman Abramovich a avut șansa să-și dezvolte și să-și legalizeze afacerile. Împreună cu soția lui de atunci a pus pe picioare o fabrică de păpuși, care a avut succes imediat.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni