• PRO TV
  • Promisiunea celui mai bogat om din Ucraina pentru Mariupol. Își pune averea la bătaie!

Promisiunea celui mai bogat om din Ucraina pentru Mariupol. Își pune averea la bătaie!

Promisiunea celui mai bogat om din Ucraina pentru Mariupol. Își pune averea la bătaie!

Rinat Akhmetov aduce o rază de speranță ucrainenilor. Considerat cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Akhmetov, a promis că va reconstrui orașul Mariupol, care a fost pustiit după șapte săptămâni de bombardamente din partea trupelor rusești.

Pentru omul de afaceri, Mariupol este locul unde deține două mari oțelării despre care spune că vor fi din nou competitive la nivel mondial. Rinat Akhmetov promite că se va reîntoarce în Mariupol după război și va ajuta la reconstrucția orașului.

„Mariupol este o tragedie globală și un exemplu global de eroism. Pentru mine a fost și va fi întotdeauna un oraș ucrainean".

În prezent, Uzina Azovstal din Mariupol, aparținând companiei controlate de Rinat Ahmetov, a devenit o fortăreață pentru forțele ucrainene asediate de armata rusă.

„Ambiția mea este să mă întorc într-un Mariupol ucrainean și să-mi pun în aplicare planurile, astfel încât oțelul produs la Mariupol să poată concura pe piețele globale ca înainte. Sunt încrezător că, în calitate de cea mai mare afacere privată din țară, SCM Group (companie deținută de Ahmetov - n.r.) va juca un rol-cheie în reconstrucția Ucrainei", a declarat Rinat Akhmetov într-un interviu pentru Reuters.

Am încredere că vom reconstrui cu toții o Ucraină liberă, europeană, democratică și de succes după victoria noastră în acest război", a mai transmis Rinat Akhmetov.

Averea lui Akhmetov

Potrivit revistei Forbes, averea lui Akhmetov era în 2013 de peste 15 miliarde de dolari. În prezent, aceasta se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

Rinat Akhmetov și-a văzut imperiul de afaceri distrus de opt ani de lupte în estul Ucrainei. În ciuda faptului că a suferit pierderi de peste 8 miliarde de euro de la începutul războiului, Akhmetov își pune averea la bătaie pentru renașterea țării sale natale.

"Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Ne-am pierdut toate bunurile atât în Crimeea, cât și în teritoriul ocupat temporar din Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut mai duri și mai puternici” a afirmat el.

Afacerile lui Rinat Akhmetov

Combinatul siderurgic Azovstal este una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa și se află într-o zonă industrială care se întinde pe o suprafață de peste 11 kilometri pătrați, care dă spre Marea Azov. Aceasta este deținută de principalul grup metalurgic din țară, Metinvest, care este controlat de cel mai bogat om din Ucraina, miliardarul Rinat Ahmetov.

Pe timp de pace, uzina siderurgică Azovstal furniza 4 milioane de tone de oțel pe an, 3,5 milioane de tone de metal topit și 1,2 milioane de tone de oțel laminat.

Foto sport.ro

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni