• PRO TV
  • (P) Acidul hialuronic - ce este, ce beneficii are și cum se integrează în rutina ta!

(P) Acidul hialuronic - ce este, ce beneficii are și cum se integrează în rutina ta!

(P) Acidul hialuronic - ce este, ce beneficii are și cum se integrează în rutina ta!

Acidul hialuronic a început să capete o popularitate foarte mare, fiind integrat din ce în ce mai des în rutinele de skincare a multor persoane.

La fel cum alte proprietăți ale tenului încep să scadă după vârsta de 25 de ani, organismul nu mai produce atât de mult AH pe cât consumă. Acest lucru duce la apariția ridurilor și la pierderea elasticității și fermității pielii. De aceea, laboratoarele cosmetice au dezvoltat formule complexe ale produselor de îngrijire care conțin acid hialuronic.

Ce trebuie să știi despre acidul hialuronic înainte de a-l integra în rutina ta?

1. Ce este acidul hialuronic

Acidul hialuronic nu este ca alți acizi, ceea ce înseamnă că nu are rol de exfoliere a tenului, ci dimpotrivă. El reușește să rețină până la 1000 de ori greutatea sa în apă. AH este o polizaharidă pe care organismul o produce în mod natural și care se regăsește atât la nivelul ochilor, cât și al articulațiilor, iar rolul său este de a menține țesutul pielii hidratat. Odată cu înaintarea în vârstă, acest proces devine din ce în ce mai încet, ceea ce înseamnă că el trebuie susținut de produse cosmetice. 

Acidul hialuronic poate fi de mai multe feluri, în funcție de mărimea moleculelor. Cel cu o masă moleculară mare este potrivit pentru netezirea pielii, iar cel cu o masă moleculară mică ajută la penetrarea epidermei, acționând în profunzimea tenului. 

2. Beneficiile acidului hialuronic

Acidul reține apă atât la suprafața pielii, cât și în profunzimea sa. De asemenea, previne evaporarea apei de la nivelul tenului. Este un pas extrem de important în rutina de îngrijire a unei persoane. Pielea hidratată luptă mult mai bine împotriva factorilor externi care pot agresa, iar la acest lucru ajută acidul hialuronic - îi redă fermitatea, o hidratează și o face mai sănătoasă. Mai mult decât atât, oferă o mulțime de beneficii:

ajută pielea să se obișnuiască mai repede cu trecerile bruște de temperatură;

îmbunătățește aspectul pielii;

hidratează în profunzime și oferă elasticitate;

stimulează producția de colagen;

reduce descuamarea pielii;

oferă o barieră împotriva factorilor externi dăunători;

previne apariția ridurilor;

oferă luminozitate tenului;

oferă un aspect odihnit al pielii;

3. Cum se integrează în rutina de skincare acidul hialuronic 

Atunci când decizi să integrezi acidul hialuronic în rutina ta de îngrijire a pielii, trebuie să alegi întotdeauna produsele potrivite. El poate fi regăsit în seruri sau creme pentru diferite nevoi. Astfel, după ce a fost realizată o curățare și o tonifiere a tenului, este momentul ca produsele să fie aplicate.

Specialiștii recomandă aplicarea lor pe tenul ușor umed, ca absorbția să fie cât mai eficientă. Următorul pas este crema. Alege întotdeauna o formulă avansată, așa cum este crema cu acid hialuronic Biologica „Hyaluronic Day Cream”.

Aceasta se bucură de un amestec de uleiuri vegetale naturale, bogate în fitosteroli și antioxidanti, care se absorb imediat în piele, netezind liniile fine și eliminând semnele oboselii. De asemenea, nu uita de crema de ochi blândă și naturală, așa cum este „Hyaluronic Eye Cream”. Asigură o hidratare instantanee în jurul ochilor, putând fi aplicată atât dimineața, cât și seara. 

Așadar, ascultă nevoile pielii tale și oferă-i îngrijirea pe care o merită, pentru ca tu să te bucuri de o piele frumoasă și sănătoasă!

Sursa foto: Biologicacosmetics.com

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni