• PRO TV
  • „De unde am venit pe lume?” O nouă generație de copii NaradiX.ro îl provoacă pe Smiley cu „Întrebările supreme”

„De unde am venit pe lume?” O nouă generație de copii NaradiX.ro îl provoacă pe Smiley cu „Întrebările supreme”

„De unde am venit pe lume?” O nouă generație de copii NaradiX.ro îl provoacă pe Smiley cu „Întrebările supreme”

Feli, Emilian, Jean Gavril, JUNO, Şerban Cazan, Dorian, IOVA, Tobi Ibitoye se alătură și ei proiectului prin care NaradiX.ro susține educația remedială post pandemie și prevenția abandonul școlar.   

Interviurile video ale artiștilor HaHaHa Production vor fi difuzate câte unul pe săptămână, începând din 15 iunie, în perioada în care NaradiX.ro lansează noi cursuri și discipline de dezvoltare emoțională și abilități practice pentru copiii din grupa de clase 0-8. 

Pentru că se pregătește să facă față celor mai importante „De ce-uri?" din viață, pe care le va auzi în curând de la fiica sa, Smiley a început deja antrenamentul în cadrul proiectului „Întrebările supreme”, realizat de platforma NaradiX.ro împreună cu HaHaHa Production. Prin urmare, el a spus „da” unei provocări pe cât de frumoasă, pe atât de surprinzătoare prin conținut. Alături de alți opt artiști HaHaHa Production, Smiley a ales să răspundă, într-un dialog amuzant, plin de savoare și inocență, celor mai simpatice și profunde întrebări adresate de copiii din noua generație NaradiX.ro. 

Comunitatea activă de profesori și elevi din întreaga țară, o resursă importantă în educație, în procesul continuu de învățare și în prevenirea abandonului școlar, platforma înființată de organizația Narada în urmă cu un an i-a adus împreună pe Tudor (6 ani) și pe Smiley. Și astfel, întrebarea „De unde vii la ora asta?” s-a transformat pentru artist în „De unde am venit pe lume?”.  Răspunsul artistului poate fi urmărit în clipul difuzat pe 15 iunie, pe canalul de YouTube HaHaHa Production. Cât despre această întâlnire, Smiley spune că: „A fost o plăcere să particip la inițiativă și mă bucur că m-am putut implica într-un proiect care susține dezvoltarea copiilor. Educația este un subiect de interes pentru mine și îmi doresc să fim cu toții implicați în susținerea și evoluția ei, fiecare în felul lui.”
 

Până pe 10 august, la „Întrebările supreme” vor răspunde și Feli, Emilian, Jean Gavril, Juno, Şerban Cazan, Dorian, Iova, Tobi Ibitoye. Cum s-au descurcat aceștia să explice întrebări precum: „Ce este poluarea?”, „Care este cea mai apropiată planetă de Soare?”, „Cine este Dumnezeu?” „Cum se simte o îmbrățișare?” sau „Ce se întâmplă cu noi când murim?”, puteți descoperi în fiecare săptămână pe canalul de YouTube HaHaHa Production

Răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele se află pe platforma NaradiX.ro, unde copiii găsesc sprijin util în a-și dezvolta atât abilitățile practice, cât și latura socio-emoțională și pot descoperi informații care le stârnesc interesul, curiozitatea și plăcerea de a învăța. 

Nu este prima dată când artiștii  HaHaHa Production susțin platforma de educaţie remedială NaradiX.ro. Ei au fost alături de Narada și în urmă cu un an, la lansarea NaradiX.ro, prima platformă dedicată educației remediale, gratuită pentru toți elevii. Aceștia au reușit să-și mobilize atât colegii, cât și societatea civilă să doneze, reușind astfel cea mai amplă campanie pentru susținerea educației de până acum. 

Despre întâlnirea cu copiii, Feli spune că: “De când am devenit mamă, înțeleg cu atât mai mult nevoia de educație pentru copii și știu cât e de importantă pentru transformarea lor în oameni fericiți și împliniți. A fost o reală bucurie să mă implic în acest proiect și să cunosc atâtea suflete minunate!”

Într-un singur an, platforma a ajutat peste 21.000 de elevi să recupereze materia școlară pe NaradiX.ro, cu ajutorul a 2.039 de profesori înscriși aici. Cele aproximativ 170.000 de lecţii create pentru copiii din clasele 0-8 au contribuit la dobândirea abilităţilor de învăţare autonomă şi au sporit creşterea competitivităţii şi a încrederii în sine. Până acum, NaradiX.ro a fost accesată de copiii români din 135 de ţări, iar un număr de 695.000 de elevi, părinţi şi profesori au vizitat platforma. De asemenea, fiecare elev care învață pe NaradiX.ro poate ajuta alt elev dintr-o comunitate defavorizată. Pentru fiecare elev din platformă, Narada investește 1 euro în această comunitate, pentru derularea activităţilor de educaţie remedială offline. 

Noutățile nu se opresc doar la educația remedială. În această vară, NaradiX.ro lansează conținut nou. Pe lângă materiile existente deja din curriculum obligatoriu pentru clasele 0-8 (română, matematică, istorie și geografie), NaradiX oferă elevilor noi materii și discipline, precum conţinut STEM (biologie, fizică şi chimie), cursuri de limba engleză, dar şi materii extracurriculare de educaţie civică, educaţia mediului, dezvoltare personală, inclusiv cursuri pentru profesori, de integrare a elevilor refugiați şi cursuri de imersiune în limba ucraineană. În plus, în perioadele 8 iunie – 8 iulie și 1 august - 1 septembrie elevii care se înscriu pe NaradiX.ro și parcurg cursurile cu succes acumulează un număr de puncte pe baza cărora pot câștiga o tabletă pentru a continua procesul de învăţare. 

Toţi cei care îşi doresc să contribuie la misiunea NaradiX din această vară pot transmite un SMS la 8845 cu textul „ELEV”, în valoare de 2 euro sau pot face o donaţie online prin plata cu cardul pe site-ul organizației

Despre NaradiX:

Într-o perioadă de intensă instabilitate pentru școli, NaradiX.ro, platforma lansată de Narada și pusă la dispoziția elevilor și profesorilor din România în mod gratuit, este o resursă care aduce plus valoare și constanță actului educațional. Platforma are ca obiectiv primar prevenirea deconectării de la școală a copiilor ce se află deja în risc de abandon școlar cu lacune instalate preponderent în perioada pandemiei, contribuind totodată la formarea abilităţilor socio-emoţionale ale elevilor şi la pregătirea lor pentru viitor.  Este, de asemenea, un sistem de educație remedială digitalizat care încurajează spiritul de colaborare în scop educațional ce îi motivează pe elevi să înveţe printr-un mecanism de acordare premii.  

Despre NARADA:

Vizionari, strategi, profesioniști IT, oameni de business, de comunicare, manageri și voluntari care înțeleg că educația stă la baza dezvoltării comunităţilor sănătoase. O echipă de minți agile care proiectează soluții sustenabile, de tehnologie, actuale pentru rezolvarea nevoilor educaționale din România. O organizație care crede că fiecare reușită are rolul de a ne conduce spre următoarea. Suntem oameni care susțin inovația în educație, chiar la firul ierbii. Din 2017, vizualizăm, proiectăm și adaptăm inițiative care să contribuie la scăderea ratei analfabetismului în România și aducerea educației în secolul 21.

Copiii viitorului cresc cu Narada. Narada este un proiect născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation. Mai multe informații despre Narada sunt disponibile pe website, www.narada.ro și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.

Despre HaHaHa Production:

HaHaHa Production este o companie de producție muzicală iconică, orientată spre performanță și dedicată minților creative. Label-ul este lider în topurile muzicale românești din 2008, producând unele dintre cele mai memorabile hituri naționale.Conduși de energia și entuziasmul de zi cu zi, compania vrea să motiveze oamenii prin muzică, provocându-i să-și trăiască cele mai profunde vise și să experimenteze energia pozitivă din plin. Piesele HaHaHa Production sunt dincolo de hituri în trending, sunt povești create pentru a fi ascultate prin ritm și versuri. HaHaHaHa Production este cel mai cunoscut label din România și se bucură de sprijinul a milioane de fani, alături de care iși continuă povestea de succes.  

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni