• PRO TV
  • Alexandru Arșinel, decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”. Actorul a primit distincția în scaun cu rotile FOTO

Alexandru Arșinel, decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”. Actorul a primit distincția în scaun cu rotile FOTO

Alexandru Arșinel, decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”. Actorul a primit distincția în scaun cu rotile FOTO

Actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru au fost decorați cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Maestrul Arșinel  în vârstă de 83 de ani, s-a confruntat în ultima vreme cu grave probleme de sănătate, fiind internat în spital de mai multe ori. La primirea distincției, Alexandru Arșinel a stat într-un scaun cu rotile.

”Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, cei doi actori au primit distincția pentru că au contribuit major la scena teatrului românesc, televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții ale domniilor lor în public în decursul timpului, „văzând lucrarea plină de râvnă întru promovarea dreptei credințe și cultivarea valorilor neamului strămoșesc și prețuind roadele pe care această lucrare le are în sânul comunității creștine”.

Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale. După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată. Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut.”, anunță Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Distincții pentru actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru

Totodată, și Vasile Muraru, actualul director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase, a fost decorat.

„Delegația Arhiepiscopiei s-a deplasat și la Teatrul de Revistă Constantin Tănase – București, pentru conferirea ordinului Crucea Bucovinei actorului Vasile Muraru, directorul instituției. Membrii delegației au fost întâmpinați de maestrul Vasile Muraru, care în stitlul său, cunoscut românilor, a creat o atmosferă primitoare și veselă. Sensibilizat de gestul Arhipăstorului nostru, maestrul a evocat importanța Bisericii în societatea actuală, ca fiind un factor important în formarea generațiilor de actori. Totodată, a rememorat evenimente importante din viața sa, mai ales acela al întâlnirii cu Înalt Preasfințitul Părinte Calinic pentru prima dată, când a fost sfințită biserica din satul natal Doina, com. Girov, județul Neamț”

Foto arhiepiscopiasucevei.ro

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni