• PRO TV
  • Alfie Best, miliardarul de etnie romă din Marea Britanie care deține un imperiu financiar impresionant

Alfie Best, miliardarul de etnie romă din Marea Britanie care deține un imperiu financiar impresionant

Alfie Best, miliardarul de etnie romă din Marea Britanie care deține un imperiu financiar impresionant

Creditat cu șanse zero de reușită, un om de afaceri de etnie romă din Marea Britanie impresionează cu povestea sa de viață. Alfie Best este aproape miliardar, după ce s-a născut într-o rulotă, pe marginea drumului.

Alfie Best (52 de ani) este o inspirație pentru tinerii antreprenori din Regat. Omul de afaceri, care deține cel mai mare ansamblu de parcuri rezidențiale, a rămas modest în ciuda poziției sale privilegiate.

Antreprenorul, care a început să facă bani vânzând diverse bunuri casnice, din ușă în ușă, a dezvăluit că acea experiență l-a ajutat să devină un om de vânzări foarte bun.

Când eram cu tatăl meu și încercam să vând, în tinerețe, aveam 30 de secunde să-mi pledez cauza, înainte să mi se închidă ușa în nas. Asta m-a învățat mult despre elementele esențiale ale unui bun om de vânzări”, a spus magnatul pentru Daily Mail.

Alfie Best, prima afacere la 16 ani

Cu experiența din vânzări, Alfie Best s-a lansat în afaceri la vârsta de 16 ani, când a deschis o firmă de închirieri furgonete. Era 1986 și credea că nu e loc decât de câștig. Însă, recesiunea din 1990 l-a readus cu picioarele pe pâmânt.

Casa era ipotecată, la fel și afacerea, și a fost la un pas să piardă tot ce construise până atunci. Criza l-a obligat să ia decizii radicale: și-a scos casa la închiriat, a dormit în mașină și a făcut un nou împrumut bancar. Totul pentru a-și ține afacerea pe linia de plutire până trecea criza.

Mai mult, s-a angajat la un magazin de telefoane mobile și a pus banii la saltea. Trei luni mai târziu și-a lansat propria afacere cu telefoane mobile, cu bani de împrumut. În decurs de 18 luni a deschis 13 magazine de telefoane în Londra.

Alfie Best, filosofie de viață rar întâlnită


După ce a vândut afacerea cu telefoane mobile, Alfie Best a încercat piața imobiliară. Azi deține și administrează 91 de parcuri de case mobile în toată țara, afacere estimată la 700 de milioane de lire sterline. Anul viitor, businessul lui poate depăși un miliard de lire.

Cu toate acestea, antreprenorul rămâne un om modest și are una dintre cele mai „sănătoase” filosofii de viață: „Nu cheltuiesc niciodată peste posibilitățile mele. Tot ceea ce cumpăr este să vând - de la mașinile pe care le conduc până la casele pe care le dețin. Și știu valoarea a tot ceea ce am”, a mai spus omul de afaceri.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni