• PRO TV
  • Kate şi William au prezentat primul lor portret oficial. Cum arată tabloul expus la muzeul din Cambridge

Kate şi William au prezentat primul lor portret oficial. Cum arată tabloul expus la muzeul din Cambridge

Kate şi William au prezentat primul lor portret oficial. Cum arată tabloul expus la muzeul din Cambridge

Ducele şi ducesa de Cambridge, aflaţi în vizită oficială în Cambridgeshire, au inaugurat recent primul lor portret oficial, pictat de artistul britanic Jamie Coreth.

Pictura pe pânză a fost prezentată publicului la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge, Anglia. Ducele și ducesa au vizitat joi instituția pentru a admira pictura în ulei realizată de Coreth.

Cel din urmă a descris experiența de a picta portretul ca fiind “cel mai extraordinar privilegiu din viața mea”, scrie CNN.

Tabloul a fost comandat în 2021 de Cambridgeshire Royal Portrait Fund, potrivit Muzeului Fitzwilliam. 

Scopul a fost de a-i arăta „în acelaşi timp destinşi şi accesibili, dar şi eleganţi şi maiestuoşi”, a explicat pictorul. 

Tabloul cu William și Kate va fi expus la Fitzwilliam timp de 3 ani și apoi va fi împrumutat la National Portrait Gallery din Londra, pentru a marca redeschiderea acestei instituții. 

Portretul realizat de Coreth îi înfățișează pe Kate și William în timp ce privesc în depărtare. Ducesa poartă o rochie verde smarald de la brandul indie The Vampire’s Wife, pe care a purtat-o și în 2020, într-o călătorie la Dublin. 

Rochia creată de soția muzicianului Nick Cave a fost descrisă de British Vogue ca fiind un punct de cotitură major în stilul lui Kate Middleton. 

O imagine cu portretul ducilor a fost postată și pe contul lor oficial de Instagram. 

„Oh, absolut superb. Au fost făcuți pentru regalitate!”, “Pur și simplu spectaculos!”, “Wow. Viitorul rege și viitoarea regină!”, “Îmi e atât de greu să cred că e o pictură și nu o fotografie. Cinste pictorului!”, “Cât de uimitor! Un cuplu cu care ne mândrim!”, sunt doar câteva dintre comentariile postate de admiratorii Casei Regale Britanice. 

Câțiva internauți au fost uimiți de felul în care a fost fotografiat William, iar alții au tânjit după zâmbetul ducesei. 

Ducele de Cambridge apare îmbrăcat la costum, însă pentru prima oară ține o mână în buzunar. 

“Nu l-am văzut niciodată pe William să stea așa! Dar îmi place la nebunie” sau “William arată ca un model din GQ”, au scris internauții. 

Fotografii: Getty Images

 

 

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni