• PRO TV
  • Oana Tache zboară cu un avion „verde” la Connecting Europe Days 2022

Oana Tache zboară cu un avion „verde” la Connecting Europe Days 2022

Oana Tache zboară cu un avion „verde” la Connecting Europe Days 2022

Jurnalista Oana Tache va reprezenta România la Connecting Europe Days la Lyon, în Franța, evenimentul european dedicat transportului și mobilității sustenabile pe teritoriul Europei. Aeronava cu care va zbura are cele mai scăzute emisii de CO2 per pasager.

E Anul Tineretului European și sunt onorată să reprezint România în perioada 28-30 Iunie la Connecting Europe Days la Lyon, în Franța. Evenimentul va reuni politicieni, reprezentanți ai industriei și ai instituțiilor europene pentru a discuta despre transport și mobilitate și rolul acestora în atingerea obiectivelor ambițioase stabilite în Pactul Verde European”, ne-a spus Oana Tache cu puțin timp înainte de îmbarcarea în avionul „verde” cu care va călători la Lyon. 

Aeronava A321NEO face parte din flota Wizz Air și propune pasagerilor cea mai ecologică metodă de deplasare pe calea aerului. Avionul folosește un nou tip de carburant (SAF), un biocombustibil utilizat pentru propulsarea aeronavelor care are proprietăți similare cu combustibilul convențional pentru avioane, dar cu o amprentă de carbon mai mică. În funcție de materia primă și de tehnologiile utilizate pentru producerea acesteia, SAF poate reduce semnificativ emisiile de GES pe ciclul de viață, comparativ cu combustibilul convențional pentru avioane.

Pentru a reduce și mai mult amprenta de mediu a călătoriilor pe calea aerului, compania aeriană încurajează pasagerii să aleagă bagaje cât mai ușoare, să colecteze deșeurile reciclabile la bord și să aleagă preparate vegane din meniu.

Agenda discuțiilor la Connecting Europe Days 2022

În cadrul Connecting Europe Days 2022 vor fi prezentate eforturile făcute de ecosistemul aviatic pentru atingerea obiectivelor sustenabile la nivelul Uniunii Europene - reducerea emisiilor cu până la 60% până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în 2050. 

Este prima oară când zbor cu un avion verde. Mă bucur să fac parte din acest grup restrâns de jurnaliști din întreaga Europă care participă la acest eveniment definitoriu pentru generațiile viitoare și promit să vă aduc informații direct de la sursă”, a declarat Oana Tache. 

Legea privind clima face parte din Pactul verde european, foaia de parcurs a Uniunii Europene către neutralitatea climatică. Parlamentul European a insistat mult timp să se stabilească obiective în materie de climă mai ambițioase pentru Uniune și a adoptat poziția sa privind noua legislație pe 7 octombrie 2020. Eurodeputații au solicitat ca obiectivul de reducere a emisiilor pentru 2030 să fie redus la 60 % sub nivelul din 1990, față de obiectivul actual de 40 %, și ca toate statele membre ale Uniunii să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

Oana Tache, voluntar al campaniilor Parlamentului European

Din 2018, Oana Tache s-a alăturat ca voluntar campaniilor Parlamentului European și promovează activ valorile europene. În 2021 ea a devenit primul influencer român care a întâlnit-o pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei întâlniri informale post State of The Union. Totodată, Oana Tache a mai stat de vorbă cu eurodeputații Katarina Barley, Manfred Weber, Guy Verhofstadt și și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. 

Oana Tache este prima jurnalistă din România invitată să modereze o dezbatere la European Youth Event 2021 în Parlamentul European, la Strasbourg NEXT GENERATION EU: Economic Recovery post Covid-19 iar, zilele acestea participă la evenimentul dedicat mobilității și infrastructurii „verzi” în cadrul Uniunii Europene la invitația Comisiei Europene. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni