• PRO TV
  • Alexandru Rafila, precizări după explozia numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Alexandru Rafila, precizări după explozia numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Alexandru Rafila, precizări după explozia numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus

În contextul creșterii cazurilor de infecție cu noul coronavirus, Ministrul Sănătății a ținut o conferință de presă în care a făcut unele precizări. Alexandru Rafila a declarat că persoanele simptomatice se pot testa la medicul de familie sau pot solicita ambulanța acasă.

Aproape 15.000 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost înregistrate săptămâna trecută.

“În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărul de cazuri. E un trend așteptat. Opinia noastră e că această creștere va mai dura 4-5 săptămâni. Gradul de pozitivare a testelor a ajuns la 12%", a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății le-a recomandat celor care au simptome și care se testează singuri să se izoleze, pentru a-i proteja pe cei din jur. Totodată, ministrul le-a recomandat celor care au un rezultat pozitiv să urmeze tratamentul primit de la medicul de familie, iar în cazurile grave să se prezinte de urgență la spital. 

Alexandru Rafila se așteapta ca în perioada următoare numărul celor infectați cu coronavirus să crească. 

“Opinia mea este ca până spre jumătatea lunii august vom asista la un trend crescător, apoi probabil se va intra într-o etapă de stabilizare. Nimeni nu poate să precizeze cu exactitate, dar estimăm ca vârful să fie undeva în jurul datei de 15 august”, a explicat Rafila la RomâniaTv.

Ministrul a fost întrebat și dacă vor urma restricții dupa explozia cazurilor în România. “Nu este cazul în momentul de faţă. Monitorizam situația din spitale, nu există probleme. Dacă situația devine îngrijorătoare, pot fi discuții pe care o să le aducem în atenţie. Nu este cazul pentru moment, nu are rost să facem scenarii, trebuie să pledăm pentru respectarea măsurilor de protecţie”, a mai spus Rafila. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni