• PRO TV
  • Șezlongul ar putea deveni gratuit pe plajele din România. Propunerea primarului din Mangalia

Șezlongul ar putea deveni gratuit pe plajele din România. Propunerea primarului din Mangalia

Șezlongul ar putea deveni gratuit pe plajele din România. Propunerea primarului din Mangalia

Primarul din Mangalia, Radu Cristian, a propus oficialilor din Constanța să renunțe la tariful de închiriere al șezlongului. Iată declarațiile!

În sezonul estival, plajele din România sunt pline de turiști care își doresc să petreacă câteva zile pe litoral, la briza mării. Totuși, în ultimii ani a devenit tot mai scumpă această activitate, prețul unui șezlong ajungând la 100 de lei pe zi. Din această cauză, primarul din Mangalia a făcut o propunere oficialilor din Constanța pentru ca închirierea să fie gratuită.
 

„Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislației specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării și date ulterior în folosință hotelierilor, în condițiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlong sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip”, a spus Radu Cristian, primarul din Mangalia.

Tot primarul Radu Cristian din Mangalia a decis să elimine taxa de parcare în mai multe stațiuni de pe litoral. În Saturn, Venus, Jupiter, Neptun sau Cap Aurora, turiștii își pot lăsa mașinile fără a scoate niciun ban din buzunar.

„Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic și pentru a încuraja cât mai mulți turiști să petreacă vacanțele în stațiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase mașina, în parcările publice din oraș și stațiuni”, a declarat el. 

Sursă foto: 
Mazur Travel/Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni