• PRO TV
  • Festivalul care te face să simți: Șaraimanic World

Festivalul care te face să simți: Șaraimanic World

Festivalul care te face să simți: Șaraimanic World

Între 29 și 31 iulie, la Brezoi, se va întâmpla Festivalul Șaraimanic World. Lăutarii din România se întâlnesc cu muzicieni Șaraimanici din Africa, America Latină și Balcani. Trei zile și trei nopti de dans și descoperiri muzicale la poalele munților Lotrului.

Cine vor fi muzicienii Șaraimanici?

Zeul Lăutarilor din România, Ionică Minune, revine cu al său taraf de virtuozi la Festival Șaraimanic World. Vom avea lăutărie și povestitorie șaraimanică cu Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de Mătase. Sărbătorim tot mai rara lăutărie de la sat cu Taraful de la Vărbilău. Bibescu Gipsy Jazz Band ne va arăta că de la lăutărie la jazz e un pas șaraimanic. Gipsy RockNRolla cu Taraful Marian Mexicanu'!

Alogte Oho, împreună cu trupa Sounds of Joy vor veni la Brezoi tocmai din nordul Ghanei. Brazilia va face jam session la Festival Șaraimanic World pe ritmuri tropicale aduse de Roda de Samba Cavaco. The Turbans sunt călători și culegători ai muzicii gipsy din Europa de Est. Milan Sasin Orkestra ne va aduce nunta din Serbia la Șaraimanic World. La Festival ni se alătură o familie șaraimanică: Oana Catalina Chitu & Jovanovic Trio. Oana va aduce Humuleștiul împreună cu Serbia lui Dejan Jovanovic, iar copiii lor, Ana Catinca (vioară) și Gregor Jovanovic (acordeon), ne vor aduce cu picioarele pe un pâmânt plin de rădăcini.

Înainte și după concerte vom avea petreceri pe timp de zi și noapte cu: GUTS (FR) • Abasc • VRTW: UFE • Bully • Iorga • Puiu • Electroclown • Socol DJ Sets.

Unde va fi Festivalul Șaraimanic World?

Șaraimanic World va avea loc în Summer Camp Brezoi, la poalele munților Lotrului, la două ore și un pic de drum cu mașina dacă vii din București. Festivalul este străbătut de râul Lotru care are o plajă micuță și o poieniță unde ne vom putea răcori ziua. Dacă nu vrei să vii cu mașina personală sau cu cea a prietenilor, Vilextur îți oferă transport către și de la festival pentru București, Pitești, Călimănești, Căciulata și Râmnicu Vâlcea. Info și bilete aici: https://bit.ly/3O1Fuv0

Unde te poti caza la Festivalul Șaraimanic World?

La câteva minute de Festival va așteaptă un camping bine echipat de 800 de locuri. Dacă vrei să stai la localnici, pe grupul de facebook Cazare Brezoi poți găsi diferite variante - https://bit.ly/39axIjz. Iar aici am pregătit o lista cu pensiunile din împrejurimi- http://bit.ly/cazarebrezoi.


Activități Șaraimanice

Colegii de la Serviciul Public Salvamont vor organiza două drumeții cu itinerariile Brezoi - Vârful Zimbru și Brezoi- Muchia Delușel. Lângă zona de camping este un spațiu de joacă pentru copii.

Diminețile vor începe cu sesiuni de yoga în natură cu colega noastră, Eva Danciu, instructor acreditat de Hatha yoga si facilitator de Mindful dance, cu formare in baletul clasic si dans contemporan.

Atelierul Tuki Batuki este un proiect muzical dedicat copiilor și adulților, fondat de Electroclown (Adrian Tudoran) din Cluj. Va fi un un prilej de joacă, comunicare și coordonare prin ritm și jocuri muzicale interactive. Se pun la dispoziție instrumente tradiționale românești (tilincă, fluier), africane (djembe-uri, balafon, kalimba) și braziliene (caxixi, pandero).

Nu dăm tot din casă, vom anunța toate activitățile în evenimentul de facebook Festival Șaraimanic World la Brezoi.

Șaraimanic este o comunitate dedicată muzicii popoarelor - de la lăutarii din România la lăutarii lumii. E un fel de încununare a activismului nostru de ani buni în zonele de world music si muzica lăutărească în țară.

Biletele pentru Festivalul Șaraimanic World sunt disponibile aici: https://saraimanic.iabilet.ro/

VOYO este unul dintre partenerii importanți ai festivalului.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni