• PRO TV
  • Viktor Orban, discurs halucinant despre națiunile diluate de amestecul rasial

Viktor Orban, discurs halucinant despre națiunile diluate de amestecul rasial

Viktor Orban, discurs halucinant despre națiunile diluate de amestecul rasial

Viktor Orban a șocat opinia publică și liderii europeni cu noi afirmații extremiste, făcute pe teritoriu românesc. Prezent la Băile Tușnad, la Tabăra studenţească Bálványos, premierul maghiar a vorbit despre pericolul diluării națiunilor pe fondul amestecului de rase.

Premierul Ungariei a stârnit din nou critici aprinse în rândul liderilor europeni, după ce a afirmat că statele în care europenii „se amestecă” cu indivizi din afara Europei nu mai sunt națiuni.

Noi (maghiarii – n. red.) nu suntem rasă amestecată și nu vrem să devenim o rasă amestecată”, a afirmat Viktor Orban la Băile Tușnad, conform The Guardian.

Declarațiile sale au fost catalogate extremiste de lideri politici importanți, printre care Katalin Cseh, europarlamentar din partea partidului de opoziție Momentum.

Declarațiile sale amintesc de o perioadă pe care cred că am dori cu toții să o uităm. Chiar arată adevăratele culori ale regimului. Culoarea pielii tale poate fi diferită, poți veni din Europa sau de dincolo de ea, dar ești unul dintre noi și suntem mândri de tine. Diversitatea întărește națiunea, nu o slăbește”, a scris politiciana pe Twitter.

O reacție promptă a avut și europarlamentarul român Alin Mituța, care a scris: „A vorbi despre rasă sau ’puritate’ etnică, în special într-o regiune atât de mixtă cum ar fi Europa Centrală și de Est, este pur delirant și periculos. Și la fel și domnul Orban”, a fost replica acestuia.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicole Ciucă nu au reacționat încă la afirmațiile liderului maghiar.

Viktor Orban participă anual la Școala de Vară de la Băile Tușnad, iar în 2022, autoritățile române i-au cerut imperios să se abțină de la mesaje legate de autonomia Ținutului Secuiesc și de „destabilizare” a Transilvaniei.

În schimb, premierul Ungariei a vorbit despre „declinul” statelor din Vest, criticând UE și NATO.

Fotografii: Getty Images

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni