• PRO TV
  • (P) 4 beneficii ale sistemului de ventilație în clădirile de birouri

(P) 4 beneficii ale sistemului de ventilație în clădirile de birouri

(P) 4 beneficii ale sistemului de ventilație în clădirile de birouri

Respirația este procesul care ne ține în viață și acest lucru ne poate aduce beneficii pentru organism sau ne poate dăuna, în funcție de calitatea aerului pe care o respiram. 

Atunci când ne petrecem foarte multe ore într-un spațiu închis, precum un birou, unde calitatea aerului nu este una tocmai bună, ne pot fi afectate, nu doar sănătatea, dar și confortul și productivitatea.

Ventilația este unul dintre cele mai importante lucruri de care este nevoie în spațiile de birouri dar și în școli, spații comerciale, parcări sau alte spații interioare care nu au parte de o ventilație naturală.

În special în acele spații unde umiditatea este mare, un sistem de ventilație cu o tubulatură de calitate precum cea de pe Stadtmeister.ro va minimiza riscul contaminării aerului și va aduce aer proaspăt în orice încăpere.

Iată deci, ce beneficii aduce un sistem de ventilație într-un spațiu de birouri.

Confort sporit

Nimeni nu se simte bine să meargă într-un loc de muncă sau un mediu inconfortabil, în care să nu poată respira sau să transpire în timpul programului de muncă sau chiar în timpul unui interviu pentru un loc de muncă. Cu siguranță poți simți imediat, ce ai intrat într-un loc care nu este suficient de bine ventilat.

Dacă, calitatea aerului și temperatura din interior nu sunt la un nivel acceptabil de confort, productivitatea oamenilor scade iar concentrarea asupra sarcinilor va fi foarte scăzută. În plus, în timp, angajații pot fi expuși anumitor riscuri de sănătate și nimeni nu își dorește acest lucru.

Productivitate crescută

O ventilație corespunzătoare în spațiul de lucru susține concentrarea dar și abilitatea de a lua decizii mult mai ușor.

În plus satisfacția în muncă, rezistența la stres cât și energia de care angajații vor avea parte datorită unui mediu bine ventilat este esențială pentru o productivitate crescută.

Reducerea riscului de îmbolnăvire

Un aer interior care nu este suficient de bine ventilat, lipsa oxigenului suficient sau un aer poluat, poate provoca în timp probleme de sănătate, de la cele mai ușoare la cele mai grave.

De la iritații oculare, inflamații sau dificultăți de respirație, toate acestea pot avea efecte extrem de negative asupra sănătății angajaților care petrec mult timp într-un astfel de mediu. Fiecare om poate experimenta simptome diferite, atunci când calitatea aerului nu este una potrivită.

Sistemele de ventilație ajută oamenii să rămână sănătoși datorită fluxului constant de aer și extracția anumitor gaze sau mirosuri nocive sau chiar a prafului, din interior.

Temperatură constantă

Sistemele de ventilație nu sunt proiectate doar pentru a elimina excesul de toxine și aducerea de aer proaspăt în încăpere, dar creează și o temperatură constantă în încăpere.

În special, în acele spații de birouri, unde este foarte aglomerat, fie că sunt mulți angajați fie că vin inclusiv clienți, temperatura aerului poate fi alterată, după o anumită perioadă, iar acest lucru nu este unul tocmai plăcut, pentru a lucra.

Cu ajutorul unui sistem de ventilație potrivit elimini acest risc și te poți folosi chiar și de sistemele de climatizare pentru și mai mult confort.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni