• PRO TV
  • INTERVIU EXCLUSIV - Bertie Gregory, explorator şi creator de documentare: "Mama Natură este incredibilă"

INTERVIU EXCLUSIV - Bertie Gregory, explorator şi creator de documentare: "Mama Natură este incredibilă"

INTERVIU EXCLUSIV - Bertie Gregory, explorator şi creator de documentare: "Mama Natură este incredibilă"

Reprezintă imaginea unei noi generații de aventurieri și creatori de documentare de istorie naturală şi, la doar 29 de ani, Bertie Gregory poartă telespectatorii în călătorii epice în cele mai spectaculoase și ascunse colțuri ale lumii sălbatice.

Exploratorul National Geographic este “înarmat” cu echipament de filmare de ultimă generaţie şi dărâmă, prin proiectele sale, tiparele documentarelor obișnuite de istorie naturală. Mai precis, înfruntă orice pericol şi prezintă  povești extraordinare despre animale.

Mai mult, îi ia pe telespectatori alături de el în fiecare clipă a acțiunii. Timp de săptămâni întregi, carismaticul cineast, câștigător al premiului BAFTA, se cufundă în viața animalelor pentru a surprinde poveștile inedite ale unor creaturi iconice care trăiesc în unele dintre cele mai dure medii de pe planeta noastră.

Pentru protv.ro, Bertie Gregory a oferit un interviu exclusiv. Despre curaj şi frică, despre perseverenţă, aventură şi proiecte extraordinare. 

Cât de periculos este ceea ce faci? Ți-a fost vreodată frică pentru viața ta? Sau pentru viața celor din echipa ta?

Aș spune că tot ceea ce facem  are un potențial pericol inclus, de aceea tot ceea ce facem este incredibil de calculat; lucrăm cu un echipaj incredibil de ambarcațiuni numit Australis și căpitanul este un tip australian, numit Ben Wallis. Şi în momente pe care  eu le găsesc absolut terifiante când mă uit pe fereastră și văd oceanul făcând lucruri pe care eu le-am văzut doar în mașinile de spălat rufe, Ben rămâne destul de calm și dezinvolt.
 
Nimeni din echipă nu are momente de anxietate în faţa unei provocări? Când știi că te confrunți cu vreme neprietenoasă sau cu alte provocări...
 
Cu siguranţă avem! Dar trebuie să canalizezi asta, nu? Și știi că trecând prin asta, la celălalt capăt, ar putea fi ceva special.
 


 

De ce calitate ai nevoie pentru a face ceea ce faci?
 
Adesea oamenii spun că trebuie să ai răbdare pentru a fi realizator de filme cu animale sălbatice și cred că poate este adevărat, dar cred că mult mai importante decât răbdarea sunt pasiunea și perseverența. Trebuie să fii atât de determinat și să știi că eșecul nu este o opțiune! În cea mai recentă serie ne-am gândit uneori că, gata, aici avem de fapt probleme, s-ar putea să nu găsim ceea ce căutăm, dar mama natură este un lucru minunat și dacă ești perseverent și pasionat, când folosești indiciile naturii pentru a găsi ce cauți, mama natură este incredibilă și îți va arăta niște lucruri incredibile. (…) Când Mama Natură vă neagă ceva, vă va arăta altceva care este și mai spectaculos.
 


 

Întotdeauna ai visat să faci ceva atât de provocator și de aventuros sau aşa s-a întâmplat?

Nu aș spune neapărat că am visat să fac ceva provocator și aventuros, cred că este un produs secundar la ceva care mă interesează cu adevărat. Fac ceea ce fac pentru că îmi place să petrec timp cu animalele. Sunt foarte norocos să pot face asta. Nu numai că pot să am aceste experiențe incredibile, pot şi să le împărtășesc cu un public masiv.
 
Care este cea mai mare lecție pe care ai învățat-o de la animale?
 
Cred că cea mai mare lecție pe care am învățat-o despre asta a fost că natura are o modalitate incredibilă de a-şi reveni după distrugerea umană. Și ceea ce vreau să spun prin asta este că lumea noastră naturală este în mare necaz, oriunde am fost pe planetă poți vedea efectele nocive ale unor acţiuni nepotrivite ale oamenilor și asta este foarte deprimant ; dar noi, pe lângă faptul că prezentăm veștile proaste, arătăm ce este mai important decât vestea proastă, anume vestea bună. Și vestea bună este că, dacă i se oferă șansa, natura are un mod incredibil de a-şi reveni.FOTO: NATIONAL GEOGRAPHIC 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni