• PRO TV
  • Regina Elisabeta a II-a este sub supraveghere medicală. Mesajul transmis de Liz Truss, șefa guvernului britanic

Regina Elisabeta a II-a este sub supraveghere medicală. Mesajul transmis de Liz Truss, șefa guvernului britanic

Regina Elisabeta a II-a este sub supraveghere medicală. Mesajul transmis de Liz Truss, șefa guvernului britanic

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală, la Castelul Balmoral din Scoția. Medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea ei de sănătate, scrie BBC.

 

Prințul William s-a alăturat bunicii sale

O aeronavă privată, la bordul căreia s-a aflat nepotul Reginei, Prințul William, a aterizat la Aberdeen (Scoția), cel mai apropiat oraș de palatul Balmoral. Ducele de Cambridge este însoțit de Ducele de York, Earlul de Wessex și Countesa de Wessex. Prințul William se va deplasa la palat pentru a fi aproape de bunica sa, scrie BBC.com.

Turiști în lacrimi în fața Palatului BuckinghamÎn timp ce Regina Marii Britanii este îngrijită la Balmoral, câteva zeci de turiști s-au adunat în fața Palatului Buckingham de la Londra pentru a se ruga pentru suverană. Presa britanică relatează că unii dintre ei au lacrimi în ochi, impresionați de momentul crucial în care se află familia regală.

Prințul Charles a ajuns la căpătâiul mamei sale

Prințul Charles se află la palatul Balmoral, la căpătâiul mamei sale, anunță BBC. Fiul Reginei Elisabeta a II-a este moștenitorul de drept al Coroanei britanice. El i-a fost alături suveranei în ultimele zile, în care starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

Știrea inițială:

BBC și-a suspendat toate emisiunile obișnuite până cel puțin la ora 18:00 pentru a informa telespectatorii despre sănătatea Reginei. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. 

Liz Truss, șefa guvernului britanic, a confirmat informația  despre starea de sănătate a reginei prin intermediul contului de Twitter. 

„Întreaga țară este profund îngrijorată de informația de la Palatul Buckingham de după-amiază. Gândurile mele, și ale poporului Regatului Unit, sunt alături de Majestatea Sa, Regina, și de famila ei, în aceste momente”, a scris șefa guvernului de la Londra.

 

Truss, în vârstă de 47 de ani, este cel de-al 56-lea prim-ministru al Marii Britanii și a treia femeie care deține această funcție. Ea s-a întâlnit, marți, cu Regina Elisabeta a II-a, la Castelul Balmoral. (vezi galeria foto mai jos)

Charles, Camilla și William s-au îndreptat spre palatul Reginei din Balmoral, în timp ce medicii „îngrijorați” o țin sub supraveghere, a scris dailymail.co.uk în după-amiaza zilei de 8 septembrie 2022. 

Sursă foto: Getty Images


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni