• PRO TV
  • De ce are Regele Charles al III-lea mâinile umflate și roșii. Cum explică doctorii acest lucru

De ce are Regele Charles al III-lea mâinile umflate și roșii. Cum explică doctorii acest lucru

De ce are Regele Charles al III-lea mâinile umflate și roșii. Cum explică doctorii acest lucru

O serie de imagini cu degetele umflate și roșii ale Regelui Charles al III-lea a stârnit o serie de reacții în mediul online, oamenii întrebându-se dacă urmașul Reginei Elisabeta a II-a suferă de vreo afecțiune medicală. 

Degetele umflate sunt o afecțiune de care Regele suferă de ani de zile, monarhul însuși numindu-le în glumă "degete- cârnați" în 2012, în timp ce se afla în turneu în Australia, după un zbor lung. Din acest motiv, presa britanică a încercat să deslușească misterul, consultând chiar și medici pentru a afla de ce boala ar putea suferi membrul Familiei Regale Britanice.

Potrivit Daily Star, un medic britanic a explicat între timp că numeroase probleme de sănătate ar putea fi responsabile pentru această umflătură, precum retenția de apă, edemul sau pur și simplu vârsta înaintată. 

"Edemul este o afecțiune în care organismul începe să rețină lichide la nivelul membrelor, în mod normal la nivelul picioarelor și gleznelor, dar și la nivelul degetelor, ceea ce face ca acestea să se umfle. Pentru a vedea dacă aceasta este cauza, apăsarea zonei umflate timp de aproximativ 15 secunde ar provoca o depresie în zonă", a declarat doctorul Gareth Nye pentru Daily Star.

O altă afecțiune medicală, care ar putea explica degetele roșii și umflate ale Regelui Charles al III-lea, este artrita.

"Artrita - o altă afecțiune frecventă la persoanele de peste 60 de ani. Aceasta afectează adesea trei zone principale ale mâinii, articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor. Degetele devin de obicei rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot ajuta la ameliorarea durerii, umflătura poate rămâne", a spus dr. Gareth Nye.

Sursă foto: Instagram

Vezi și:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni