• PRO TV
  • Ce decizie a luat instanța în cazul bărbatului reținut după ce s-a năpustit asupra sicriului reginei Elisabeta a II-a

Ce decizie a luat instanța în cazul bărbatului reținut după ce s-a năpustit asupra sicriului reginei Elisabeta a II-a

Ce decizie a luat instanța în cazul bărbatului reținut după ce s-a năpustit asupra sicriului reginei Elisabeta a II-a

Zilele trecute, un bărbat a fost reținut după ce s-a năpustit asupra sicriului reginei Elisabeta a II-a. Incidentul a avut loc la Westminster Hall, în timp ce britanicii își luau adio de la suverana lor. 

Bărbatul identificat drept Muhammad Khan a ieșit din rând, a reușit să treacă pe lângă catafalc, i-a împins pe cei aflați în față, a urcat treptele și a reușit să atingă sicriul. 

Acesta a fost imobilizat în câteva secunde și pus la pământ. Cei aflați în incinta bisericii Westminster Hall au crezut că bărbatul a încercat să fure stindardul regal de la catafalc. 

Bărbatul a fost arestat de poliție, iar marți a fost prezentat unui judecător. Khan a fost acuzat de două infracțiuni în temeiul Legii privind ordinea publică.

Acuzarea susține că Muhammad Khan a vrut să se uite în sicriu pentru a "verifica el însuși" că regina se afla acolo. Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, ar fi plănuit, de asemenea, să meargă la reședințele regale pentru a "încerca să intre în contact" cu monarhul.

"El încă delirează și crede că regina nu este moartă, crede că regele Charles are ceva de-a face cu asta și s-ar putea să meargă la castelul Windsor pentru a-și prezenta omagiile, dar și pentru că încă mai crede că ea este în viață", a spus judecătorul Michael Snow, potrivit BBC.

Avocatul acuzării, Luke Staton, a declarat: "Inculpatul nu credea că regina este moartă și s-a apropiat de sicriu pentru că a vrut să verifice el însuși".

"Plănuia să scrie Familiei Regale și, dacă nu i-ar fi răspuns, plănuia să meargă la Castelul Windsor, la Palatul Buckingham și la Balmoral pentru a încerca să vorbească cu regina", a adăugat acesta. 

Judecătorul a hotărât ca bărbatul să fie eliberat pe cauțiune cu condiția să rămână într-un spital de boli mintale până la următoarea audiere în instanță. Următorul termen are loc în 18 octombrie. 

Fotografii: Getty Images/ Twitter

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni