• PRO TV
  • O sculptură, bazată pe cercetările Giulgiului din Torino, dezvăluie cum ar fi putut arăta Iisus Hristos

O sculptură, bazată pe cercetările Giulgiului din Torino, dezvăluie cum ar fi putut arăta Iisus Hristos

O sculptură, bazată pe cercetările Giulgiului din Torino, dezvăluie cum ar fi putut arăta Iisus Hristos

O sculptură realizată din latex, siliciu și păr uman, dezvăluie cum ar fi putut arăta Iisus Hristos, cu toate rănile despre care se spune că i-au fost provocate. Lucrarea, realizată în 15 ani, a fost expusă la o catedrală catolică din Salamanca, în Spania.

Sculptura are la bază date culese de la celebrul Giulgiu din Torino, considerat de creștini ca fiind pânza în care a fost învelit trupul Mântuitorului. Impresionanta creație prezintă toate rănile despre care se spune că i-au fost provocate lui Mesia, inclusiv la cap, prin forțarea coroanei de spini, scrie The Sun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manu Laya _ PRESS (@manulaya_press)

15 ani de studiu asupra Giulgiului din Torino culminează cu o reproducere hiperrealistă a corpului lui Iisus Hristos 

„Această expoziție este o călătorie prin Artă, Arheologie și Știința de pe Sfântul Giulgiu, care sunt prezentate pentru prima dată împreună în această expoziție unică, de 600 de metri pătrați”, au declarat rganizatorii expoziției The Mystery Man.

Sculptura a fost expusă în Catedrala Salamanca, Spania, și poate fi văzută până în decembrie. Va urma un turneu mondial, cu expoziții programate pe cinci continente.

Giulgiul din Torino, menționat pentru prima dată în 1354, a prezentat mereu o enigmă pentru oamenii de știință. Cercetarea criminalistică a arătat că pânza, la un moment dat în istoria sa, a acoperit un om care a suferit torturi, ceea ce coincide cu datele transmise de relatările evanghelice: coroana cu spini, biciuirea, răstignirea și aruncarea în lateral. Diferitele studii efectuate încă nu pot stabili cum s-ar fi putut forma imaginea pe giulgiu. Cele trei dimensiuni și absența pigmenților nu au fost încă explicate. (vezi galeria foto de mai jos)
 

Sursă foto: Instagram/ themysterymanexpo, manulaya_press, Getty Images, Shutterstock

Vezi și: Interviu: Maia Morgenstern despre filmul ”Patimile lui Hristos”

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni