• PRO TV
  • Statul pe cărbuni, un reportaj semnat de Rareș Năstase, duminică, la România, te iubesc!

Statul pe cărbuni, un reportaj semnat de Rareș Năstase, duminică, la România, te iubesc!

Statul pe cărbuni, un reportaj semnat de Rareș Năstase, duminică, la România, te iubesc!

Suntem în plină criză energetică în care, teoretic, fiecare stat caută soluții pentru a produce energie cât mai eficient.

Noi avem cărbune și nevoia de a aduce cât mai mult, pentru a-l arde la Termocentrala Paroșeni. Doar că, la noi, ca în orice treabă românească, apar contractele paravan, care lasă loc de furt și de exploatări ilegale. Rareș Năstase a descoperit și oprit o astfel de exploatare ilegală, la cariera Victoria, lângă Lupeni, în Valea Jiului, loc care devenise… victoria hoților de huilă valoroasă. Cărbune sustras ilegal, care ajunge fie vândut statului, pentru producția de energie sau la export, în țări precum Polonia.

Întreaga anchetă poate fi urmărită duminica aceasta, de la 18:00, la România, te iubesc!.

„Adesea ne întreabă oamenii ce rezolvăm cu anchetele noastre, care sunt urmările. Ei bine, în acest caz am reușit să sistăm, în două rânduri, exploatarea ilegală de cărbune de la cariera Victoria, mergând acolo, filmând și punând întrebări. Așa am aflat și că huila de acolo ajunge până în Polonia, la export. Oricum, autoritățile competente trebuie să se implice, să vadă cum s-a exploatat acolo până acum și, mai ales, care ar fi prejudiciul. Ministrul Energiei ne-a anunțat că trimite corpul de control în zonă. Noi vom urmări, în continuare, să vedem ce măsuri vor fi luate“, a spus Rareș Năstase. 

Modul în care se vinde cărbunele în continuare, cu paravan, către particulari și chiar către Termocentrala Paroșeni, trebuie cercetat. Este vorba despre zeci de tone de huilă care se extrag săptămânal și ajung și la export. Cărbune vândut cu acte, deși este scos fără acte. 

Resurse esențiale, exploatări ilegale, combinații naturale - Statul pe cărbuni, un reportaj de Rareș Năstase, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Emisiunea poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.

Vezi și: „Județe la stăpân", un reportajRomânia, te iubesc!"





 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni