• PRO TV
  • La 93 de ani, celebrul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o româncă. Cine este Anca Faur, cu 30 de ani mai tânără

La 93 de ani, celebrul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o româncă. Cine este Anca Faur, cu 30 de ani mai tânără

La 93 de ani, celebrul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o româncă. Cine este Anca Faur, cu 30 de ani mai tânără

Fostul astronaut Buzz Aldrin, care a intrat în istorie drept al doilea om care a pășit la Lună, s-a căsătorit recent cu românca Anca Faur.

Aldrin şi Anca Faur s-au căsătorit la Los Angeles, în cadrul unei ceremonii discrete. „La cea de-a 93-a aniversare şi în ziua în care voi fi onorat şi de Living Legends of Aviation, sunt încântat să anunţ că eu şi dragostea mea de multă vreme, Dr. Anca Faur, ne-am căsătorit. .Am fost uniţi în sfânta căsătorie într-o mică ceremonie privată în Los Angeles şi suntem la fel de entuziasmaţi ca nişte adolescenţi”, a scris Aldrin pe Twitter. 

Aldrin a fost de trei ori în spaţiu în timpul carierei sale şi a păşit pe suprafaţa Lunii la 19 minute după Neil Armstrong, pe 20 iulie 1969. Dintre cei trei astronauţi aflaţi în misiunea Apollo 11, el este singurul care mai este în viaţă. Înainte de căsătoria sa cu Faur, Aldrin a mai fost însurat de trei ori și are trei copii.

 

Soția lui Buzz Aldrin s-a născut la Deva, însă a decis să părăsească România, în urmă cu 30 de ani, în speranța că va avea un trai mai bun într-un alt loc din lume. În prezent, Anca locuiește în Los Angeles, California. A absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timișoara, în anul 1983, iar câțiva ani mai târziu, în 1996, Anca Faur a obținut titlul de doctor în inginerie chimică, după ce a absolvit cu brio cursurile Universității din Pittsburgh. 

În prezent, românca lucrează în cadrul firmei Buzz Aldrin Ventures, unde l-a și cunoscut pe actualul ei soț, conform libertatea.ro. 

Anca Faur a mai fost căsătorită cu Eliodor Ghenciu, fiind un chimist cu mai multe brevete de invenție. 

Foto: Getty, Facebook

Află care sunt previziunile “Noului Nostradamus” pentru anul 2023!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni