• PRO TV
  • (P) Actori interziși la Oscar. Cine sunt cineaștii care au fost excluși de la galele de premiere

(P) Actori interziși la Oscar. Cine sunt cineaștii care au fost excluși de la galele de premiere

(P) Actori interziși la Oscar. Cine sunt cineaștii care au fost excluși de la galele de premiere

Galele Academiei Americane de Film reunesc în fiecare an cei mai buni actori, cele mai bune actrițe și cei mai buni realizatori de filme de scurt și lungmetraj. Crema cremelor din industria de film este recompensată cu statuete Oscar și în 2023, pentru munca din anul anterior. Însă, unii dintre actorii de renume ai cinematografiei mondiale au fost interziși la Oscar din varii motive.

Will Smith va urmări Premiile Oscar 2023 din fotoliul de acasă, după ce anul trecut a primit o interdicție de 10 ani la galele Academiei Americane de Film. Actorul din Emancipation l-a lovit pe Chris Rock la ediția din 2022 a Oscarurilor, după ce comediantul a făcut o glumă pe seama soției sale. În acest an, organizatorii galei Oscar au luat măsuri scricte de securitate, pentru ca astfel de incidente să nu se repete. 

Însă, Will Smith nu e singurul actor care a fost interzis la Oscar.

Richard Gere, interzis la Oscar din cauza declarațiilor politiceOrganizatorii Oscarurilor au fost neîndurători cu Richard Gere, în 1993, când actorul din Pretty Woman a făcut o afirmație denigratoare la adresa Guvernului chinez, pe scena Premiilor Oscar.

Mă întreb dacă Deng Xiaoping urmărește asta chiar acum, cu copiii și nepoții săi, știind ce situație îngrozitoare a drepturilor omului este în China. Nu numai față de propriul lor popor, ci și față de Tibet”, a spus Gere.

Richard Gere a fost interzis 20 de ani de la galele Oscar din cauza acestor afirmații politice. În 2013, el s-a putut întoarce la Oscaruri.

Carmine Caridi și-a găsit „Nașul”Starul Carmine Caridi din filmul Nașul a fost exclus definitiv de la galele Oscar, în 2004, după ce s-a dovedit că împrunuta casete video cu filmele în care apărea unor persoane din afara industriei de film. Una dintre aceste persoane era cunoscută pentru piraterie cu producții de la Hollywood.

Îi făceam un favor unui tip, i-ar el mi-a tras-o”, a declarat Carmine Caridi, conform The Hollywood Reporter

Începând cu anii '80, distribuitorii de film au fost de acord să pună la dispoziția membrilor Academiei copii ale unor filme care aspirau la Oscar. Însă, odată cu înmulțirea cazurilor de piraterie, conducerea Asociației Cineaștilor din America a fost de acord să le mai trimită copii ale filmelor doar dacă semnau un acord de confidențialitate.

Roman Polanski, exclus din AcademieRegizorul premiat cu Oscar Roman Polanski a fost exclus din Academia Americană de Film și interzis la Oscar pe viață, în 2018, după acuzațiile de viol formulate împotriva sa. Agresiunea s-a petrecut în 1977, iar cineastul a fost arestat și acuzat de șase infracțiuni grave îndreptate împotriva unei fete de 13 ani. 

La început a pledat nevinovat, însă ulterior a acceptat o înțelegere cu procuratura, pentru menținerea unei singure acuzații de viol. Un an mai târziu, când urma să fie încarcerat, Polanski a reușit să fugă, mai întâi în Franța, apoi în diverse state care nu aveau acord de extrădare cu SUA.

În septembrie 2009, regizorul a fost arestat la Zurich și încarcerat. Autoritățile elvețiene au refuzat să-l extrădeze. 

 

Pepsi susține decernarea premiilor din acest an și te invită să te bucuri de filme pe gustul tău.

Fie că ești iubitor de filme sau pur și simplu îți dorești să ai parte de un moment de relaxare, Pepsi poate deveni partenerul ideal pentru momentele cinematografice și te încurajează să trăiești la maximum fiecare vizionare, fără întreruperi. 

Așadar, ești pregătit pentru decernarea premiilor? Nu trebuie decât să te așezi confortabil și să deschizi un Pepsi.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni