• PRO TV
  • O filmare arată momentul șocant în care un blogger rus sare în aer. Barbatul era un susținător avid al invaziei ruse

O filmare arată momentul șocant în care un blogger rus sare în aer. Barbatul era un susținător avid al invaziei ruse

O filmare arată momentul șocant în care un blogger rus sare în aer. Barbatul era un susținător avid al invaziei ruse

Bloggerului militar și propagandistului rus Vladlen Tatarski a fost ucis în urma unei explozii produse într-o cafenea din Sankt Petersburg. O filmare făcută la fața locului surprinde momentul șocant în care bărbatul de 40  de ani sare în aer.

Vladlen Tatarski este unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai invaziei ruse. Cu peste 560.000 de urmăritori pe Telegram, bărbatul, declarat expert în domeniul militar, urmărea atent războiul dintre Rusia și Ucraina, analizând acțiunile părților implicate.

Acesta transmitea știri din prima linie și chiar a publicat o filmare din interiorul Kremlinului în care spunea „Îi vom învinge pe toți, îi vom ucide pe toți, îi vom jefui pe toți după cum este necesar. Așa cum ne place”.

Potrivit Reuters, explozia a avut loc într-o cafenea care a aparținut la un moment dat lui Evgheni Prigojin, fondatorul armatei private Wagner. În clipul publicat pe rețelele sociale, se vede momentul exact în care bărbatul sare în aer. Acesta lasă jos microfonul la care vorbea, după care pune statueta cu explozibil într-o cutie de carton, pe care o acoperă cu o folie de plastic. În acel moment, explozibilii sunt detonați și bărbatul sare în aer.

Potrivit anchetatorilor, dispozitivul exploziv fusese ascuns într-o statuetă de ipsos care i-a fost oferită în dar lui Vladlen Tatarski de una dintre participantele la evenimentul desfăşurat într-o cafenea din Sankt-Petersburg.

Forţele de securitate ruse au identificat-o pe Daria Trepova ca fiind persoana care i-a înmânat statueta lui Tatarski cu câteva minute înainte de explozie. Aceasta fusese deja vizată de autorităţile ruse în februarie 2022, când a fost condamnată la 10 zile de arest administrativ pentru o acţiune neautorizată împotriva invaziei rusești din Ucraina. 

După ce a fost reținută de ministerul de interne rus, Daria Trepova a recunoscut că ea a adus dispozitivul exploziv care l-a ucis pe Tatarski.

„Am adus o statuetă care a explodat în cafenea", a afirmat femeia.

Conform Reuters, care citează agenția de presă rusească RIA, 32 de persoane au fost rănite în urma exploziei produse în cafeneaua din Sankt Petersburg.

Sursă foto: Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni