• PRO TV
  • (P) Un secol de istorie pentru prima vila construită pe Drumul Poienii din Brașov

(P) Un secol de istorie pentru prima vila construită pe Drumul Poienii din Brașov

(P) Un secol de istorie pentru prima vila construită pe Drumul Poienii din Brașov

Aceasta readuce la viață  atmosfera boemă din perioada interbelica.     

Casa Moritz readuce in prezent atmosfera interbelica pentru nostalgici si iubitori de arta urbana,dar si pentru cei care sunt intr-o continua cautare de experiente frumoase ,relaxare in cladiri ce ofera povesti impresionante cu peisaje superbe.Destinatia imobilului fiind acum aceea de aparthotel , acesta fiind amplasat intr-o superba zona cu vedere catre cele mai frumoase obiective ale orasului: Cetatea Brasovului,centrul istoric cât si catre muntele Tampa  fiind  restaurat dupa o suta de ani.

Povestea casei incepe in 1917 cand un cunoscut antreprenor brasovean Eduard Shezer Moritz  construieste prima vila din zona,unde pe vremuri pasteau caii postei ,actuala zona „ Livada Postei ” din centrul vechi al Brasovului,locul de unde in prezent se pleaca catre statiunea turistica  Poiana Brasov.


Noii  proprietari au inceput un amplu proces de renovare, obiectivul fiind sa pastreze si sa salveze dar si sa puna in valoare toate elementele si detaliile constructiei ce apartin curentului ART DECO.
 
Dupa un efort remarcabil , imobilul a fost readus la viata si amenajat pentru a permite turistilor care viziteaza Brasovul sa se bucure de atmosfera interbelica pe care inca o mai transmite atat prin desig-ul interior cat si prin arhitectura .
Peisajele de poveste pot fi admirate atat de la ferestrele camerelor cat si de pe cele trei terase amenajate ,astfel incat primul gand pe care il ai  atunci cand îi vei trece pragul este sa-ti doresti sa mai ramai inca o zi. 
Astfel  va asteaptam  cu drag sa o descoperiti !

Vezi mai multe fotografii speciale în Galeria Foto

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni