• PRO TV
  • Ea e Fedha, prima prezentatoare de știri generată de inteligența artificială

Ea e Fedha, prima prezentatoare de știri generată de inteligența artificială

Ea e Fedha, prima prezentatoare de știri generată de inteligența artificială

Un site de știri din Kuweit a prezentat-o sâmbătă pe Fedha, prima prezentatoare de știri generată de inteligența artificială (Al). 

Fedha a apărut într-un filmuleț postat pe contul de Twitter al site-ului de știri. 

„Sunt Fedha, prima prezentatoare din Kuwait care lucrează cu inteligență artificială la Kuwait News. Ce fel de știri preferați? Hai să vă auzim opiniile", a spus ea în arabă, potrivit The Guardian

Utilizatorii platformei au urmărit o femeie cu părul blond și descoperit, îmbrăcată cu un sacou negru și un tricou alb. 

Site-ul Kuweit News este afiliat cu Kuwait Times, care a fost fondat în 1961 ca primul cotidian în limba engleză din regiunea Golfului.

Abdullah Boftain, redactor-șef adjunct, a declarat că acesta este un test al potențialului AI de a oferi „conținut nou și inovator”.

Boftain a adăugat că în viitor, Fedha ar putea să adopte accentul kuweitian și să prezinte buletine de știri pe contul de Twitter al site-ului, care are 1,2 milioane de urmăritori. 

Ce semnificație are Fedha

„Fedha este un nume popular, vechi din Kuweit, care se referă la argint... Ne imaginăm întotdeauna roboții ca fiind de culoare argintie și din metal, așa că am combinat cele două elemente. Părul blond și ochii de culoare deschisă ai prezentatoarei reflectă populația diversă a țării bogate în petrol, formată din kuweiți și expatriați. Fedha îi reprezintă pe toți”, a mai declarat Boftain.  

Videoclipul de 13 secunde în care apare Fedha a generat un val de reacții pe rețelele de socializare, inclusiv din partea jurnaliştilor.

Dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale la nivel global promite beneficii în domenii precum sănătatea, însă există temeri cu privire la potențialul său de a răspândi dezinformarea și amenințarea la adresa locurilor de muncă și a integrității artistice.

Fotografii: capturi Twitter

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni