• PRO TV
  • A apărut prima biserică cu Inteligență Artificială, unde te poți ruga online pentru iertarea păcatelor

A apărut prima biserică cu Inteligență Artificială, unde te poți ruga online pentru iertarea păcatelor

A apărut prima biserică cu Inteligență Artificială, unde te poți ruga online pentru iertarea păcatelor

Prima biserică virtuală, bazată pe Inteligența Artificială, a fost lansată în România. Credincioșii se pot ruga online, pot dialoga cu un preot virtual, pot depune acatiste și își pot dezvălui păcatele.  

Relația cu Divinitatea în secolul XXI intră într-o nouă eră, cea a Inteligenței Artificiale. Un proiect cu totul nou în România este lansarea primei biserici virtuale bazate pe Inteligența Artificială. BisericaGPT funcționează pe bază de donații și, din primele informații pe care le avem, nu este afiliată Bisericii Otodoxe Române.

Platforma online poate genera rugăciuni și psalmi, la cerere, pentru persoanele dragi credincioșilor care accesează BisericaGPT.ro, dar poate înlesni contactul cu un preot, online. Totodată, credincioșii pot depune acatiste și pot cere o spovedanie. Dar, se plătește spovedania? Iată ce spune preotul Vasile Ioana!

Răspunsurile sunt generate automat, folosind Inteligența Artificială și tehnologia ChatGPT. Însă, răspunsurile generate automat sunt limitate, motiv pentru care utilizatorilor li se va cere să facă o donație pentru asigurarea de noi răspunsuri automate.

Pentru o spovedanie online, credincioșii nu trebuie să plătească, însă creatorul platformei solicită bani prin PayPal pentru asigurarea funcționării acesteia. Donațiile, care pleacă de la 4,2 euro, pot fi făcute o singură dată, lunar sau anual.

Valentin Lăzureanu, creatorul platformei BisericaGPT.ro, a oferit următoarele precizări: 

NU este cerut nici un ban pentru spovedanie sau altele, toate generările sunt gratuite, fără cont. Donațiile sunt pentru a susține platforma per total în așa fel, gratis. Nu este o obligație iar utilizatorii nu sunt legați de vreo plată pentru a genera. Nu vreau să fac profit din donații, toți banii de acolo sunt folosiți pentru plata procesării din spate. Oricine poate intra să genereze gratuit”, a declarat acesta.

PROTV.RO a contactat Patriarhia Română pentru a solicita un punct de vedere în acest caz. Când vom primi răspuns vom reveni cu lămuriri.

Fotografii: BisericaGPT.ro

Vezi și VIDEO: Fiul lui Adele Chirică, copil de biserică

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni