• PRO TV
  • Altă viziune asupra morții și a ritualului de înmormântare. Experiența pe care au avut-o doi turiști români în Indonezia

Altă viziune asupra morții și a ritualului de înmormântare. Experiența pe care au avut-o doi turiști români în Indonezia

Altă viziune asupra morții și a ritualului de înmormântare. Experiența pe care au avut-o doi turiști români în Indonezia

Undeva în centrul insulei Sulawesi, situată între Borneo și Noua Guinee, există un trib care are cu totul altă viziune asupra morții și a ritualului de înmormântare. Aflăm astăzi povestea unor turiști români care au petrecut 48 de ore în Tribul Morții, Indonezia.

În urmă cu 6 luni, Gino și Eliza Toma au decis să renunțe la joburi și să își urmeze visul: acela de a călători în jurul lumii și a descoperi zone inedite, triburi, tradiții și ritualuri. Cea mai recentă și bizară experiență pe care au trăit-o a fost în Tana Toraja, Indonezia, unde oamenii consideră decesul unei persoane, dar și ritualul de înmormântare, adevărate motive de sărbătoare.

Momentul pe care noi îl vedem trist, sumbru și tragic este, pentru cei de acolo, cel mai important din viața lor. 

Pentru un ritual de înmormântare, oamenii din Tana Toraja economisesc bani ani la rând, ca să aibă parte de un eveniment cât mai mare, la care să poată sacrifica un număr impresionant de bivoli. Animalul este considerat singurul „vehicul” care îi poate duce în lumea de apoi pe cei care nu mai sunt în viață. 

Tinerii turiști din România au văzut o astfel de înmormântare și au filmat totul, postând mai apoi pe canalul lor de YouTube. Nu mai puțin de 2000 de oameni au participat la eveniment, s-au sacrificat 24 de bivoli, iar la un moment dat au asistat și la o luptă între cocoși, un alt obicei bizar în zona respectivă. Pentru înmormântarea la care au fost prezenți și cei doi s-au cheltuit nu mai puțin de 243.000 de euro.

Șocant a fost să afle că oamenii pot locui în casă cu persoanele decedate și 10 ani, până când fac rost de bani pentru înmormântarea grandioasă, neconsiderându-le moarte, ci doar bolnave. Îi tratează pe cei dragi care nu mai sunt în viață la fel ca și până atunci, aducându-le la pat mâncarea preferată, cafea și țigări. 

În fiecare an, în luna august, îi scot din mormânt, îi curăță, îmbracă și petrec timpul cu ei. 


Sursă foto: Instagram

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni